08

aug

Ko iz čokoladnice zadiši po prekmurju

Sladke novičke , Slovenska čokolada

Podeželska čokoladnica Passero se nahaja na posestvu Passero v Tešanovcih, ki je odlično izhodišče za odkrivanje bogastva Prekmurja. Na posestvu gradijo predvsem na tradiciji, kakovostni domači hrani in izvirnih kreacijah domačih okusov.

Prekmurska čokoladnica PasseroPosestvo Passero se nahaja v Tešanovcih, ki ležijo ob vznožju Goričkega, med Moravskimi Toplicami in Bogojino s Plečnikovo cerkvijo. Svoje goste in obiskovalce razvajajo z raznoliko kulinarično ponudbo in dobrotami iz lastne pridelave. Na policah male trgovine na domačiji ponujajo raznolike »Radosti Prekmurja« – tradicionalne mesnine, kot so prekmurska šunka, meso iz čebra, suhe klobase, namaze svojstvenih okusov, bučno olje, domači kruh, sokove, žganjice in omamno dobra vina. Tudi posladkali se boste lahko po prekmursko – z gibanico, posolanko in sladkostmi iz naše podeželske čokoladnice. Na robu posestva, v prisojnem Jelovškovem bregu se nahaja tudi vinograd z vinotočem. Čokolada se namreč odlično poda tudi k vinom. Jasmina, iz čokoladnice Passero, nam je izdala zgodbo te podeželske čokoladnice.

Moj soprog Tomaž je podjeten partner, ki je poskrbel, da je najina ljubezenska zgodba prerasla v resno poslovno vizijo Podeželske čokoladnice. Dvoril mi je na prav izviren način, s čokoladnimi pralineji, ki jih je sam izdelal. Uspešen je bil kar v dveh pogledih, saj sem se zaljubila vanj in v oblikovanje čokolade. Oba sva doma v živilski stroki in tudi zato so se zanimive čokoladne zamisli neverjetno hitro razcvetele.

Prekmurska čokoladnica PasseroNajprej sva domače okuse bezga, jurke, traminca, gibanice in bučnega olja preoblekla v čokoladna oblačila. Pralineje ponujava ločeno po okusih ali kot zbirko domačih okusov. Navdušujejo naju že majhne vsakdanje reči, recimo oreh, ki ga pobereš pod drevesom ali pražena semena, ki nevsakdanje dopolnijo okus preproste čokoladne tablice. Prepuščava se igrivosti, a nato ideje natančno domisliva in jih usklajujeva s podeželsko noto ostalih izdelkov Passero. Podeželje in tradicija naju ne omejujeta, saj ju doživljava kot navdihujoči vrednoti. Tako je novejšo čokoladno serijo, čokoladne hruške na pecljih, navdihnila zgodba o pomenu suhih hrušk v času preden smo poznali sladkor. V bonboniero sva jih zložila v obliki drevoreda, kot spomin na hruškove drevorede, ki so nekdaj pomembno oblikovali našo kulturno krajino. To so lepe in navdihujoče zgodbe in midva jih oblikujeva tako, da postanejo hkrati tudi okusne.

Pripovedujeva jih na kulinaričnih prireditvah kot so Festival čokolade v Radovljici, Čokoladni dnevi na ljubljanskem gradu, Vindel v Mariboru, Diši po prekmurju in Podeželje v mestu. Izdelke Podeželske čokoladnice Passero najdete tudi na spletu in v boljših trgovinah v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti.”

Čokoladnica Passero je slovenska čokoladnica, ki iz Prekmurskih dobrot in čokolade ustvarja neverjetne kombinacije okusov. Vsekakor jim je uspelo ustvariti popolnost domačih okusov preoblečenih v čokolado in nato zapakiranih v lične priročne škatlice.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več