Kako pripraviti odlično vročo čokolado

Kako pripraviti odlično vročo čokolado
Čokoladni nasveti
Čas branja: 2 minuti

Vročo čokolado lahko naredimo s pomočjo čokolade same ali z uporabo kakava. Oba načina sta zelo enostavna, od vas pa je odvisno kateri vam bo ljubši

Dandanes lahko na trgovskih policah zaznamo že mnogo izdelkov pod imenom "vroča čokolada". Načinov priprave vroče čokolade je več, ker pa je za začetek dobro poznati samo osnovo, se bomo v tokratnem članku osredotočili predvsem na to.

Vročo čokolado lahko naredimo s pomočjo čokolade same ali z uporabo kakava. Oba načina sta zelo enostavna, od vas pa je odvisno kateri vam bo ljubši.

* Najenostavnejši način: Instant vroče čokolade.

Prvi način priprave vroče čokolade: z uporabo kakava

Za eno skodelico napitka bomo potrebovali:

  • 2 žlički kakava
  • 1-2 žlički sladkorja (po želji)
  • ščep soli
  • 1 skodelica (2dl) mleka
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • koruzni škrob*


*Koruzni škrob vpliva na gostoto naše vroče čokolade, torej več kot ga bomo dodali bolj gosta bo naša vroča čokolada. Namesto njega, lahko uporabimo tudi puding. Če ne želimo goste vroče čokolade, lahko to sestavino preprosto izpustimo, saj le ta ne vpliva na okus naše vroče čokolade.

Načinov priprave vroče čokolade je več.

Najprej v majhni posodi skupaj zmešamo kakav, sladkor, sol, koruzni škrob in približno 2 žlički mleka. Posodo pristavimo na srednje velik ogenj in počakamo, da se sladkor in kakav počasi raztopita (Sladkor v vroči čokoladi, lahko enostavno nadomestite tudi z drugimi sladili kot so javorjev sirup, med, agavin sirup itd.) Nato dodamo preostanek mleka in počasi mešamo. Naš napitek je tako pripravljen za serviranje.

Drugi način priprave vroče čokolade: z uporabo čokolade

Za eno skodelico napitka bomo potrebovali:


Tako kot prejšnji, je tudi ta recept zelo enostaven. Čokolado najprej nalomimo na koščke ali narežemo. V kozici segrejemo mleko ter mu dodamo narezano čokolado. Počakamo, da se čokolada stopi in jo medtem neprestano mešamo, da topljenje pospešimo. Čokolada je tako pripravljena. Po želji lahko tudi tej obliki vroče čokolade dodamo malo kakava.

Predlog za malo bolj drzne: Vašo vročo čokolado, lahko vedno dopolnite z različnimi priokusi, ki ji bodo dali piko na i. Lahko ji dodate kanček cimeta, mete, čilija, ingverja, morda celo popra, vse odvisno od tega koliko si drznete. K vroči čokoladi se odlično poda tudi rum in na vrhu nje seveda sladka stepena smetana. Ekperimentirajte in poskušajte z različnimi okusi in prepričani smo, da vam bo uspelo najti popolno, vam najljubšo kombinacijo.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.