14

okt

Kako pravilno kombinirati sadje in čokolado?

Čokoladni nasveti , Sladke novičke


Pravilna kombinacija izbranega sadja in izbrane čokolade je pomembna za simfonično spajanje okusov. Če si tudi ti čokoholik (le kdo pa ni?? :) ), potem bo ta članek ravno pravi zate. Pokazali bomo najprimernejše kombinacije okusov ter ti razkrili nekaj sladkih čokoladnih skrivnosti .. 

Pred analizo posamezne vrste čokolade in določenih vrst sadja naj povemo le še to, da je kombinacija sadja in čokolade eno najbolj popularnih in obenem tudi najbolj nebeško odličnih kombinacij v svetu sladic in slaščičarstva. Mamljive dobro uporabljene kombinacije sadja in čokolade zlepa ne pozabiš. 

Če boste od tega članka odnesli zgolj par besed, si zapomnite tole: Sladka kremasta bela čokolada se najbolje spaja s kislim sadjem kot so citrusi in določeni gozdni sadeži. Kombinacije bele čokolade in zelo sladkega sadja so prav tako božanske - melone, breskve. Temna čokolada, ki je bolj znana po svoji grenkobi, se zaradi nevtralizacije okusov odlično spoji z bananami in citrusi. Mlečna čokolada je vmesna različica ostalih čokolad (bele in temne čokolade), zato je primerna za različno sladka in kisla sadja. Predvsem pa bodite pozorni, da pri kombinacijah s svežim sadjem upoštevate njihovo zrelost, kislost, grenkost in seznoskost. Prav zaradi tega večino čoko-mojstrov pri pripravi sladic in pralinejev uporablja kar sadne pireje, ki zagotavljajo stabilen sadni okus. 

Za boljši prikaz kombinacije sadja + čokolade si oglejte spodnjo tabelo.

SadjeČokoladaKombinacija

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več