Kako izbrati božična darila za moške, ki jih še lep čas ne bodo pozabili?

Kako izbrati božična darila za moške, ki jih še lep čas ne bodo pozabili?
Sladke novičke
Čas branja: 3 minute

Praznični čas obdarovanj ni več tako daleč, kot se morda zdi na prvi pogled – kot bi mignil, se bomo zopet našli pred dilemo, kako presenetiti moški del družine.

Že veste, kako jih boste obdarili?

Čeprav so predstavniki močnejšega spola običajno manj zahtevni od žensk, pa božična darila za moške vseeno zahtevajo nekaj časa in iznajdljivosti, še posebej, če želimo, da je darilo pisano na kožo obdarovancu. Pri tem seveda veliko vlogo igrajo spol obdarovanca in razmerje, v katerem smo z njim. Svojemu bratu, očetu ali dedku vendarle ne bomo podarili enakega darila kot denimo možu ali fantu, zato je pred samim nakupom oziroma izdelavo darila potreben kratek premislek o tem, kakšno darilo izbrati.

Kako izbrati primerno darilo?

Božična darila za moške so izvrstna priložnost, da na malo drugačen način izrazimo svojo naklonjenost moškemu delu družine. Pri izbiri daril lahko uporabimo vso svojo domišljijo, pomembno pa je, da se odločimo, ali bomo obdarovancu podarili darilo, ki ga potrebuje, ali darilo, ki si ga želi.

Običajno je lažje izbrati darilo, ki ga obdarovanec potrebuje: na list papirja lahko napišete seznam njegovih hobijev in zanimanj ter na podlagi tega začnete lov za pravim darilom. Za začetek lahko preverite, česa še nima oziroma bi mu prišlo prav in nadaljujete od tam naprej.

Nekoliko težje pa je izbrati darilo, ki si ga obdarovanec želi: mnogi ljudje namreč drugim ne razlagajo, česa si želijo, ali pa o tem sploh ne razmišljajo. Če obdarovanca poznate tako dobro, da lahko sami ugotovite, kaj si želi, pa morda tega še sam ne ve, ste zagotovo na pravi poti.

Kaj daje darilom posebno vrednost?

  • Osebna zgodovina

Nostalgija je nedvomno ena izmed tistih stvari, ki darilom dajejo posebno vrednost. Še posebej, če gre za darila, ki predstavljajo družinsko dediščino, kot so na primer osebni predmeti prednikov ali stare fotografije, na katere so morda že vsi pozabili. Tovrstna darila obdarovanju dajejo še prav poseben čar, še posebej v primerih, kadar simbolizirajo posebno vez med darovalcem in obdarovancem.

  • Čas, vložen v obdarovanje

Ročno izdelana darila od darovalca zahtevajo nekaj več časa in truda, s čimer dajejo obdarovancu vedeti, koliko mu pomeni. Najlažje je iti v trgovino, izdelava darila pa seveda vzame nekaj več časa. Ročno izdelana čestitka, štrikan šal ali nogavice, ali pa obdarovančevo najljubše pecivo morda nimajo denarne, imajo pa zato neprecenljivo osebno vrednost. Med denarno vrednostjo darila in tem, koliko obdarovancu pomeni, pa običajno ni nobene povezave.

  • Poznavanje obdarovančevih interesov

Popolno darilo je tisto, ki si ga vaš obdarovanec želi, potrebuje, zasluži in ga ceni. Največkrat je to darilo, ki se ga bo spomnil še leta po obdarovanju, saj bo imelo zanj prav posebno vrednost. Če dobro poznate njegove želje, vrednote, interese in način življenja, bo izbira pravega darila mačji kašelj.

  • Presenečenje

Kaj pa, če bi svojega brata, očeta, dedka, fanta, moža ali prijatelja presenetili in ga peljali na njemu priljubljen kraj ali mu podarili nekaj, kar sploh ne pričakuje? Nepričakovano darilo bo zanj nekaj posebnega že samo zato, ker ga ne pričakuje, ker bo vključen element presenečenja, pa boste poskrbeli, da darila oziroma geste še lep čas ne bo pozabil. Vse dokler bo vključevalo nekaj, kar obdarovancu veliko pomeni, z njim zagotovo ne boste zgrešili.

Ne pozabite tudi na zunanjost darila

Ne glede na to, kakšna vsebina se skriva v darilnem ovoju, ne pozabite tudi na samo zunanjost darila. Ta namreč na nek način odseva, kaj se skriva pod njo, zato je pomembno, da v zavijanje daril vložite ravno toliko truda, kot v sam nakup oziroma izdelavo. Namesto nakupa dolgočasnih darilnih vrečk se letos raje lotite zavijanja v darilni papir s prazničnimi motivi, kar lahko dopolnite še s prikupno pentljo ali trakom. Če niste ravno vešči ustvarjanja, pa lahko na preprost način z darilnim papirjem oblečete staro škatlo za čevlje, in tako poskrbite, da je tudi sama embalaža vašega darila izdelana ročno. 

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 4 minute
Pred tabo je praznovanje, za peko sladic pa so zadolžili prav tebe. Glavna igralka bo torta. Kako torej pripraviti najboljšo torto? S tabo delimo nekaj nasvetov, s katerimi priprava torte ne bo stres ampak zabava.
Bralni čas: 4 minute
Vanilija je kraljica začimb. Poleg cimeta, je največkrat uporabljena v sladicah. Poleg tega vpliva na naše razpoloženje in celo pomaga pri utrujenosti in tesnobi. Toda, kako jo uporabiti?
Bralni čas: 3 minute
Nekatere torte so enostavne in priprava ne zahteva veliko truda. Spet druge navzven izgledajo popolnoma preproste, njihova notranjost pa zahteva napredne slaščičarske tehnike. Za nekatere potrebujemo več časa, za druge spet manj. 

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.