23

aug

Kaj kupiti fantu za rojstni dan?

Čokoladni nasveti

Vsi poznamo ta občutek, ko želimo ljubljeno osebo obdariti za rojstni dan, pa se kar ne moremo odločiti, s čim bi jo obdarili. Na srečo je čokolada ena izmed tistih daril, s katerim zagotovo ne moremo zgrešiti. Preverite, zakaj.

Čokolada ima številne pozitivne učinke na telo 

Ste vedeli, da je čokolada bogata z vlakninami, hranili in antioksidanti? Vsebuje jih še več kot borovnice, ki so eden izmed najbolj bogatih virov antioksidantov. Vendar pa vse te lastnosti ne odlikujejo bele ali mlečne čokolade, ki vsebujeta veliko drugih dodatkov brez hranilnih vrednosti. Govorimo o temni čokoladi z vsaj 70 % kakava – pa še to o tisti, ki vsebuje predvsem kakavovo maso in kakavovo maslo ter zelo nizek delež sladkorja. Kakovostna čokolada je bogata tudi s proteini in minerali, antioksidativne lastnosti pa imajo flavonoidi, ki naše celice pomagajo ščititi pred poškodbami. Visok delež kakava v čokoladi pripomore tudi k dobremu spominu in lažjemu učenju, poleg tega pa pomaga pri celjenju ran, preprečuje razvoj infekcij v telesu in zavira rast rakotvornih celic. Prava čokolada je bogata tudi s flavonoli, ki izboljšujejo elastičnost kože in so več kot dobrodošli tudi pri vsakdanji negi. Ker nevronske celice preventivno ščitijo pred poškodbami, pomagajo tudi pri zdravljenju nevrodegenerativnih bolezni.

Moja čokolada

Čokolada koristi predvsem moškim

Če je včasih veljalo, da je čokolada predvsem »ženska hrana«, danes vse več raziskav potrjuje, da jo obožujejo tudi moški. Še več – njeni pozitivni učinki na telo naj bi na moške vplivali celo v večji meri kot na ženske. Seveda pa tu govorimo o učinkih temne čokolade, ki vsebuje visok delež kakava in ne tistih vrst, ki vsebujejo veliko količino škodljivih maščob in sladkorja. V neki raziskavi na Škotskem so raziskovali, kakšen vpliv ima čokolada z visokim deležem kakava na moške in ženske. Ugotovili so, da že 2 koščka čokolade na teden znatno pripomoreta k znižanju krvnega tlaka in tveganja za srčno-žilne bolezni in možganske kapi, poleg tega pa tudi zmanjšuje možnosti za nastanek diabetesa – in pri moških celo v večji meri kot pri ženskah. Če se torej tudi vi sprašujete, kaj kupiti fantu za rojstni dan, imate sedaj odgovor na dlani.

Vas še nismo prepričali?

Če še vedno niste prepričani, da je čokolada popolno rojstnodnevno darilo oziroma se ne morete odločiti, kaj kupiti fantu za rojstni dan, naj vam navedemo še nekaj razlogov, ki ji govorijo v prid:

  • Primerna je za vsakogar


Ker je dandanes na voljo toliko različnih vrst čokolade oziroma čokoladnih izdelkov s takšnimi 
in drugačnimi dodatki, boste zagotovo našli pravo tudi za vašega fanta.

  • Primerna je za vsak žep
 

Čokolada je eno izmed tistih daril, ki je lahko zelo razkošno, pa vas vseeno ne bo udarila po žepu. Sicer pa – le katero darilo je še lepše od okusne čokolade, ki razvaja brbončice in vzbuja številne občutke ugodja?

  • Je preprosto darilo, ki pove veliko
 

Kljub temu, da je čokolada morda na prvi pogled skromno darilo, je v resnici simbol razkošja. Poleg tega bo vaši ljubljeni osebi dala vedeti, koliko vam pomeni. Nekateri ji pravijo kar »ljubezenska droga«, saj vzbudi podobne občutke kot je zaljubljenost.

  • Je izraz ljubezni
 

Ne glede na to, katero vrsto čokolade oziroma kateri čokoladni izdelek boste poklonili svojemu fantu, čokolada vedno izraža ljubezen in užitek, zato z njo zagotovo ne boste zgrešili. Lahko mu podarite kakšen čokoladni izdelek iz našega izbora daril za moške, ali pa posebej zanj ustvarite unikatno čokolado. Izberete lahko vrsto čokolade in posip, ki ga ima vaš fant najraje, za piko na i pa mu na čokolado napišite še kakšno lepo misel.

Viri:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2251736/And-MAN-loves-Milk-Tray-Dark-chocolate-
heath-benefits-men.html
https://www.selfhacked.com/blog/chocolate-health-benefits/

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več