Izvirna darila za moža

Izvirna darila za moža
Čokoladni nasveti
Čas branja: 3 minute

Katero je najbolj izvirno darilo za moža? Za osebo, ki jo ljubite, vam je zelo blizu in z njo preživite skoraj vsak dan.

Mu želite podariti nekaj izvirnega oziroma nekaj res posebnega, kar ga bo popolnoma presenetilo in se bo tega darila spominjal še dolga let pa nimate ideje?

Zakaj najpogosteje ne vemo, kaj podariti za darilo? Bodisi zato, ker imamo občutek, da ima slavljenec že vse, kar si želi ali pa izpolnitev njegovih želja ni v naši moči. Včasih pa preprosto samo ostanemo brez idej. Sploh v tem hitrem tempu življenja, ko velikokrat zmanjka časa in energije za razmišljanje o darilih.

Kako izbrati pravo darilo za moža?

Če želite, da je darilo poleg tega, da je izvirno, še osebno, potem morate razmisliti, kaj vaš mož rad počne v prostem času, kaj ga veseli in s čim se ukvarja.

Če je strasten športnik, naj bo darilo povezano s športom. Npr. če je velik oboževalec nogometa, mu podarite karte za ogled tekme njegovega najljubšega nogometnega kluba, ki si jih že dolgo želi.

Če ga privlačita kultura in umetnost, se bo verjetno razveselil kart za kakšen dober koncert. Še bolj izvirno bo, če mu recimo podarite slikarski tečaj, tečaj igre, plesa … Karkoli ga zelo veseli, pa do zdaj ni imel prave priložnosti.

Ljubiteljskega kuharja ali slaščičarja lahko razveselite s tečajem pri kakšnem znanem kuharskem ali slaščičarskem mojstru, ki si ga že dolgo želi spoznati. Tako bo pridobil novo znanje in še vas bo razvajal z dobro hrano.

Če rad potuje, spoznava nove dežele, kulture, ljudi in veste za kakšno državo ali kraj, ki si ga že dolgo želi obiskati, potem bo izlet presenečenja popolno darilo. Rezervirajte prevoz in nastanitev, uredite mu dopust ter se dobro pozanimajte, da za tistih nekaj dni nimam kakšnih posebnih planov. Nato mu povejte za izlet presenečenja in recite, da ima samo par ur, da spakira svoje stvari, saj še isti dan odhajata. Verjetno bo na začetku malo zmeden, ampak gotovo se bo tega darila in izleta spominjal še dolgo.

"Bilo bi logično, da poznate vse njegove skrite želje, ampak pogosto se zgodi, da ste ob nakupu darila brez ideje in se vam še sanja ne, kaj bi bilo najboljše darilo."

Podarite lahko tudi unikatno pesrsonalizirano čokolado, kjer sami izberete okuse in posipe, ki so vašemu možu najljubši. Prav tako lahko sami izberete napis oziroma posvetilo, ki bo zapisano na čokoladi.

Kljub vsemu, naj bo darilo praktično in uporabno

Ne kupujte reči, ki so všeč vam, saj s tem ne boste ustregli svojemu možu, ampak predvsem sebi. Nesmiselno je kupovati darila, za katera niste prepričani, če mu bodo všeč. Le kdo bi si želel darilo, ki ni po njegovem okusu? Zato je pametno takrat, ko ste popolnoma brez idej, moža kar direktno vprašati, kaj si želi. Zelo pomembno je tudi, da ga poslušate čez celo leto, saj gotovo med pogovorom večkrat omeni, kaj si želi oziroma kaj potrebuje. Ko vam pove kakšno svojo željo, si jo hitro zapišite, da je ne pozabite. Na ta način si boste kupovanje daril zelo olajšali.

Četudi se vam kdaj kakšna želja zdi nerazumna ali preveč preprosta, jo upoštevajte. Pravo darilo za moškega najpogosteje ni zelo kompleksno (kot je to pogosto pri ženskah), ampak je povsem preprosto in zelo praktično.

Izvirna darila za moža

Spodaj smo zapisali še nekaj naših idej za izvirna darila za moža. Ne glede na vse, pa na pozabite, da je najlepše darilo, ki ga lahko podarite možu tisto, ki je iz srca. Pokažite in povejte mu, da ga ljubite, cenite in da ste hvaležni, da je vaš življenjski sopotnik.

Med izvirna darila gotovo spada polet z balonom ali letalom. Opazovati svet iz ptičje perspektive je lahko zelo romantično in seveda zelo zabavno in nepozabno. Pred nakupom darila pa bodite popolnoma prepričani, da se vaš mož slučajno ne boji višine, ker če mu višina povzroča nelagodje, boste s takšnim darilom dosegli ravno nasprotni učinek od željenega.

Večerja na nenavadni, ampak lepi lokaciji: takšno večerjo bi si gotovo vsak zapomnil. Izberite nek malo nenavaden in hkrati lep kraj (npr. hrib s čudovitim razgledom, jasa sredi gozda ipd.), pripravite hrano, odpeljite se do lokacije in s svojim dragim uživajte ob dobri hrani in pijači.

Se še spomnite vajinih prvih zmenkov? Kateri vam je bil najljubši in ste si ga dobro zapomnili? Ponovite ga. Tako boste znova podoživeli ta lep dan in obudlili sladke spomine na prve zaljubljene dni. 

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.