Darilo za prijatelja

Darilo za prijatelja
Čokoladni nasveti
Čas branja: 3 minute

Prijatelji so med najpomembnejšimi osebami v našem življenju. So tisti, ki jim lahko zaupamo vse svoje težave, želje, skrivnosti, z njimi delimo vesele in žalostne trenutke, uspehe in razočaranja. Na njih se lahko obrnemo, ko potrebujemo pomoč, nasvet ali pa se želimo le malo podružiti in uživati.

Prijatelji so med najpomembnejšimi osebami v našem življenju. So tisti, ki jim lahko zaupamo vse svoje težave, želje, skrivnosti, z njimi delimo vesele in žalostne trenutke, uspehe in razočaranja. Na njih se lahko obrnemo, ko potrebujemo pomoč, nasvet ali pa se želimo le malo podružiti in uživati. So družina, ki si jo izberemo sami.

Najbližji so nam tisti prijatelji, ki najbolje razumejo, kaj nam pomeni življenje, ki čutijo do nas enako, kot čutimo sami do sebe, ki so nam vdani v zmagoslavju in v nesreči, ki znajo prekiniti začarani krog naše osamljenosti. (Henry Alonzo Myers)

Prijateljske vezi je potrebno ves čas negovati, zato je lepo, da se jim zahvalimo za njihovo prijateljstvo in jim povemo, da jih imamo radi ter da cenimo, da nam stojijo ob strani. Ni lepšega občutka, kot je ta, ko našim najdražjim narišemo nasmeh na obraz. In prav je, da to storimo čimvečkrat. Vsake toliko lahko poleg lepih besed in objema podarimo tudi kakšno darilo.

Darilo za prijatelja

Naj se sliši še tako obrabljeno, ampak najboljše in najdragocenejše darilo, ki ga v današnjem norem tempu življenja lahko podarimo, je naš čas, zato smo spodaj zapisali nekaj idej za malo bolj “klasična darila” in za darila, ki vključujejo druženje in skupaj preživet čas.

Darilo moramo vedno prilagoditi vsakemu posamezniku, zato moramo pred nakupom dobro premisliti, kaj bo osebo najbolj razveselilo in kaj si želi. Nakup darila naj ne bo nepremišljen, ker zadnja stvar, ki si jo želimo je ta, da podarimo še en “nabiralec prahu”.

Tako je smiselno, da dobro razmislimo, kaj bo najprimernejše darilo za prijatelja. To pomeni, da moramo upoštevati njegovo starost, ali je prijatelj še samski, v zvezi, ima že družino, ali hodi v službo, rad potuje, obožuje šport, ustvarjanje v kuhinji … Nesmiselno je namreč, da nekomu, ki ne mara brati, kupimo knjigo.

  • Personalizirana skodelica in dobra kava ali čaj: ljubitelju kave ali čaja lahko podariš ročno narejeno personalizirano skodelico z njegovim imenom ali lepo mislijo. Zraven dodaj kakšno malo drugačno in bolj posebno mešanico čaja ali kave.
  • Vrhunsko wellness razvajanje: v današnjem tempu življenja si vsak želi malo počitka in časa zase, zato je bon za wellness vedno odlična izbira. Podari bon za dve osebi, ki ga lahko tvoj prijatelj izkoristi skupaj s svojo boljšo polovico ali pa se na razvajanje odpravita skupaj in ta čas izkoristita za druženje.
  • Kuharski tečaj: če veš, da tvoj prijatelj rad kuha in ustvarja v kuhinji, potem se bo bona za kuharski tečaj gotovo razveselil. V Sloveniji je na voljo kar nekaj različnih: od tečaja za pripravo sušija in steakov do tečaj za pripravo domačih testenin in okusnih sladic. Še bolj zabavno bo, če kupiš bon za oba in se tečaja udeležita skupaj. Prepričani smo, da bo to še eno luštno doživetje, ki si bo zaslužilo svoje mesto v vajini knjigi spominov.
  • Uokvirjena grafika: včasih je težko izbrati prave besede, ki jih želimo povedati svojim najbližjim, zato je grafika z lepim citatom več kot dobrodošla. Izberi najljubši citat o prijateljstvu ali pa zapiši svoje misli, da bo darilo še lepše in bolj osebno.
  • Karte za koncert ali gledališče: podari mu karte za koncert njegovega priljubljenega pevca ali pevke oziroma skupine. Če pa ni ravno velik ljubitelj glasbe, ga razveseli s kartami za gledališče. Predlagamo Špas teater, kjer je vedno na voljo kakšna komedija oziroma zabavna predstava. In ne pozabi, da moraš vedno kupiti dve karti, saj so takšne predstave vedno bolj zabavne v dvoje.
  • Berryshka Party Pack: idealen je, če se tvoj prijatelj rada zabava in uživa življenje. Nežen liker v kombinaciji s čokoladnimi "štamprle" kozarčki iz prave temne čokolade bo razveselil vsakega pravega ljubitelja zabave.
  • Čokolada: podari unikatno personalizirano čokolado, saj je čokolada eno izmed daril s katerim težko zgrešiš. Sam lahko izbereš okus (bela, mlečna, temna, pisana), različne posipe in začimbe ter po želji dodaš še napis. Tako boš prijatelju podaril čokolado, ki bo narejena čisto po njegovem okusu. Na voljo pa imaš tudi personalizirano bonboniero, kjer sam izbereš okuse pralin.
  • Izlet: ker časa za druženje vedno primanjkuje, je izlet super darilo. Organiziraj celoten izlet, lahko v Slovenijo ali pa v kakšno bližnjo državo, in si s prijateljem privošči malo uživanja. Lahko raziščeta kakšno novo državo in mesto ali pa pojdita nekam, kjer sta že bili kdaj v preteklosti in vaju na ta kraj vežejo lepi spomini.

 

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.