Darilo za obletnico poroke

Darilo za obletnico poroke
Čokoladni nasveti
Čas branja: 4 minute

Obletnica poroke je dan, ko se še posebej intenzivno spominjamo svojega poročnega dne. Ponovno podoživljamo občutke sreče in veselja, ki so nas obdajali na dan, ko smo se za vedno zaobljubili svoji ljubljeni osebi.

Ker obletnica poroke ni povsem navaden dan, je lepo, če si vzamemo čas in ga proslavimo s svojo ljubljeno osebo in družino. 

Vedno je lepo dobiti darilo, še lepše pa je obdarovati in narisati nasmeh na obraz, zato je zelo pogosta praksa, da se pari na dan obletnice poroke obdarujejo. Nekateri le s kakšno malenkostjo kot je šopek rož, drugi si privoščijo razvajanje v dvoje, tretjim je dovolj že to, da si ob vsakodnevnem hitenju in obveznostih vzamejo kakšno uro, da v miru skupaj pojejo kosilo in popijejo kakšen kozarec dobrega vina.

Velikokrat pa si želimo partnerja presenetiti ali pa ga obdarovati s čim malo bolj posebnim. Kljub temu, da ga dobro poznamo, včasih ostnanemo brez ideje za darilo, zato smo vam pripravili seznam daril, ki so primerna za obdarovanje partnerja oziroma obdarovanje para, če smo povabljeni na obletnico poroke.

Ker obletnica poroke ni povsem navaden dan, je lepo, če si vzamemo čas in ga proslavimo s svojo ljubljeno osebo in družino. 

Ne glede na to, za koga je darilo, moramo pred nakupom vedno najprej razmisliti, kaj ima oseba rada, kaj si želi, kakšni so njeni hobiji, kako preživlja svoj prosti čas. Če sami ne vemo odgovorov na vprašanja, lahko o tem povprašamo tudi kakšno drugo osebo, ki bi nam znala odgovoriti na vprašanja in svetovati glede darila. Povprašamo lahko recimo partnerjevega dobrega prijatelja ali pa otroke, če so že dovolj stari, da bi znali svetovati s kakšno dobro idejo in zamislijo. Če smo sami povabljeni na obletnico poroke, pa moramo biti pozorni tudi na to, da darilo prilagoditi starosti zakoncema.

Darila za obdarovanje partnerja

Ponavadi pri obdarovanju partnerja nimamo ravno veliko dilem in težav pri izbiri darila, saj vemo kaj ima rad in kaj mu je všeč. Kljub temu si spodaj lahko preberete nekaj namigov, če kdaj zmanjka idej.

  • Najbolj klasičen predlog je vikend razvajanje v dvoje, kjer si lahko odpočijeta od vsakdanjega hitrega tempa življenja in stresa. Takrat si vzameta časa le drug za drugega, odmislita vse težave, izklopita družbena omrežja in ne preverjata vsako uro, kaj se dogaja z otroki (v kolikor jih imata nekje v varstvu). Čas v dvoje izkoristita za to, da se ponovno povežeta in spomnita, zakaj se imata rada. 
  • Tudi vikend z družino lahko predstavlja prijeten odklop, sploh če čez teden nimate veliko časa za druženje in pogovor. Pojdite v hribe ali na morje ter ustvarite nove družinske spomine.
  • Razvajanja v wellnessu se verjetno nihče ne bi branil. Prijetna masaža v dvoje in kopel s penino bo nahranila vašo dušo in telo.
  • Če želite kakšno prav posebno, bolj adrenalinsko doživetje, pa predlagamo obisk adrenalinskega parka, morda rafting in zipline. Ampak prej razmislite, če ima vaš partner rad adrenalin. Če se tovrstnih stvari boji in mu niso preveč všeč, potem te aktivnosti prihranite za kdaj drugič.
  • Lahko pa si za obletnico omislita tudi nov skupen hobi. Izberita si šport, ki vama je obema zelo všeč, kupita polletno ali letno karto in tako združita prijetno s koristnim. Lepo darilo je tudi plesni tečaj, sploh če se že dolgo želita naučiti kakšnega novega plesa. Skupen hobi vaju bo tudi “prisilil”, da si vsaj enkrat tedensko vzameta čas zase in da ne pozabita, da morata skozi celotno leto delati, če želita imeti lep in ljubeč odnos.
  • Vsekakor pa je lepo darilo tudi kaj manjšega, saj je najpomembneje, da se spomnimo na svojega partnerja. Šopek rož, steklenica najljubšega vina in bonboniera so prav tako krasno darilo, da partnerju z njim povemo, da ga ljubimo enako močno kot na poročni dan. Pri Mojačokolada.si imamo na voljo kar nekaj čokoladnih daril, ki so primerna za darilo ob obletnici poroke. Izbirate lahko med čokoladnimi bonbonierami, belim ali rdečim čokoladnim vinom, različnimi darilnimi paketi … Če pa ste malo bolj nagajive narave, pa lahko partnerju podarite čokoladno kamasutro.

Darila za obdarovanje para

Nekateri zakonci želijo okrogle obletnice preživeti tudi v družbi svoje širše družine in prijateljev. Če smo med povabljenimi, potem si moramo pred nakupom darila vzeti nekaj časa in malo razmisliti o tem, kaj bomo podarili, da podarimo nekaj, kar bo zakonca razveselilo in ne bo služilo le kot nabiralec prahu.

Najbolj varno darilo so navadno boni. Lahko podarimo bon za masažo v dvoje, toplice, wellness ravajanje, kulinarično doživetje, športno dejavnost in ne nazadnje tudi bon za katero izmed trgovin, saj ta vedno pride prav. Če želimo biti malo bolj izvirni in podariti nekaj drugačnega in nevsakdanjega, pa moramo razmišljati “izven okvirjev”.

Paru lahko za darilo ob obletnici poroke podarimo portret ali karikaturo njune poročne fotografije. Lahko pa jima tudi uredimo fotografiranje pri katerem izmed fotografov. Tako bosta za spomin na obletnico dobila čudovite fotografije profesionalnega fotografa. V kolikor že imata otroke oziroma družino pa lahko podarimo družinsko fotografiranje in ne le fotografiranje para. 

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.