04

feb

Darilo za mladoporočenca

Čokoladni nasveti

Večina svatov
se ob prejemu vabila na poroko sreča z vprašanjem "Kaj podariti mladoporočencema?". Tako da niste edini, če se vam po glavi pletejo vprašanja kot so: kaj se trenutno podarja, kaj je lepo in uporabno, kaj bo mladoporočencema všeč, za kolikšen znesek je potrebno kupiti darilo…? Da bi vam olajšali izbiro in odgovorili na najpogostejša vprašanja, smo pripravili seznam idej za darilo za mladoporočenca.

Najpogostejše poročno darilo

V preteklosti so se za poročna darila podarjali jedilni servisi, kozarci, kuhinjski pripomočki, posteljnina, brisače in še bi lahko naštevali… Danes so časi malo drugačni in le redki so tisti, ki za poročno darilo še vedno podarjajo ožemalnike citrusov in komplete kozarcev za penino. Najpogosteje podarjeno poročno darilo je denar in poleg še kakšna malenkost. Denar je vsekakor dobra izbira in razlogov za to je veliko.

Z denarjem si lahko ženin in nevesta kupita točno tisto, kar si želita. To pomeni, da s takšnim darilom zagotovo ne boste zgrešili. Zadovoljna bosta mladoporočenca, ker sta dobila uporabno darilo, prav tako boste zadovoljni tudi vi, ker ste podarili nekaj, kar jima bo prišlo zelo prav. Veliko parov si želi denar tudi zato, da si z njim pomagajo pokriti stroške poroke ali pa da si lahko privoščijo poročno potovanje.

Koliko denarja podariti? Nenapisano pravilo pravi, da vsaj toliko, da pokriješ svojo večerjo. Navadno je to vsaj 50 evrov na osebo oziroma 100 evrov na par. Zneski so različni, odvisno od finančnih zmožnosti in tega, kako blizu ste si z mladoporočencema. Navadno se tistim, ki so vam zelo blizu, podarijo višji zneski. Je pa to odločitev vsakega posameznika, koliko se mu zdi primerna vsota.

Najpogosteje se poleg kuverte z denarjem podari še kakšna malenkost. Priporočamo belo ali rdeče čokoladno vino ali pa katero izmed slastnih čokoladnih bonbonier.

Bolj osebno darilo za mladoporočenca

Za denar lahko rečemo, da je zelo neosebno darilo. Če želimo podariti darilo z bolj osebno noto oziroma uporabno darilo, ki ni denar, se moramo malo bolj potruditi in dobro razmisliti. Izbira bo najlažja, če bodoča zakonca dobro poznamo in vemo, kaj si želita in kaj potrebujeta. Še lažje bo, če ima par svojo knjigo poročnih želja, saj boste tako lahko na preprost način izbrali darilo, ki si ga želita. Vseeno pa lahko vedno povprašamo, kakšne so njune želje. S tem ni čisto nič narobe, saj je bolje vprašati kot pa kupiti nekaj, kar jima ne bo všeč oziroma jima ne bo prišlo prav.

Če je par šele dobro zaživel skupaj ali pa je še v fazi urejanja doma, potem jima lahko pomagamo pri opremljanju hiše oziroma stanovanja. Lahko kupimo kakšen gospodinjski pripomoček, ki ga še nimata ali pa podarimo bon za nakup avdio-video opreme. V poštev pride tudi kakšno umetniško delo, ampak le če dobro poznamo njun okus in stil opreme.

Podarite doživetje

Za poročno darilo lahko podarite tudi doživetje. To pomeni, da jima podarite romantično  wellness razvajanje v toplicah, enodnevni ali večdnevni izlet po Sloveniji ali tujini, vstopnice za adrenalinski park (če veste, da sta ljubitelja adrenalina), bon za romantično večerjo. Možnosti je res veliko in vsaka izbira bo prava, ker kdo pa ne obožuje malo razvajanja in oddiha od vsakdanjega stresa?

"Najpomembnejša stvar pri izbiri darila pa je vsekakor ta, da je darilo podarjeno iz srca, zato poleg darila dodajte še čestitko z vašimi lepimi mislimi in željami."

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več