Darilo za diplomo

Darilo za diplomo
Čokoladni nasveti
Čas branja: 3 minute

Počasi prihaja jesen in mesec september, ko se zagovori diplom kar vrstijo eden za drugim in je seznam novih diplomantov vsak dan daljši. Diploma je eden pomembnejših življenskih uspehov.

Počasi prihaja jesen in mesec september, ko se zagovori diplom kar vrstijo eden za drugim in je seznam novih diplomantov vsak dan daljši. Diploma je eden pomembnejših življenskih uspehov in dogodek, ki si ga diplomant zapomni za vse svoje življenje, zato je lepo, da mu ob tem uspehu tudi kaj podarimo. Diploma pomeni, da se je eno življenjsko obdobje končalo in da se začenja novo, zato podarimo nekaj, kar bo obeležilo to življensko prelomnico.

Da ne boste pri izbiri darila v dilemi, če bo letos diplomiral kdo od vaših bližnjih, smo vam v pomoč napisali manjši seznam idej za darila, ki bodo zagotovo razveselila vsakega diplomanta.

Kako se lotiti izbire pravega darila za diplomo?

Skoraj najlažje je izbrati darilo v povezavi s študijem, ki ga je dokončal diplomant. Lahko mu podarimo lepo uokvirjeno grafiko, ki se navezuje na njegov nov naziv, zelo lepo darilo so tudi vizitke na katere damo natisniti njegovo ime skupaj z novim nazivom, set kemičnih svinčnikov z gravuro ali pa majica z malo bolj šaljivim napisom v povezavi z njegovim zaključenim študijem oziroma diplomo.

Podarimo mu lahko tudi različne pripomočke, ki jih bo diplomant potreboval pri svojem delu po zaključku študija, vendar je smiselno, da se prej pozanimamo, kaj bi mu prišlo prav in da res kupimo stvari, ki jih bo uporabljal in ne bodo služile le kot “nabiralci prahu”. O tem se lahko pozanimamo pri njegovih najbližjih ali pa previdno povprašamo bodočega diplomanta.

Ni pa nujno, da mu kupimo nekaj, kar je v povezavi z diplomo. Lahko tudi premislimo kakšni so njegovi hobiji, kaj rad počne v prostem času in kaj ga veseli. Darilo je tako lahko povezano tudi z njegovimi najljubšimi dejavnostmi v prostem času.

Sprostitev po napornem učenju

Vsak diplomant bi bil vesel bona za potovanje ali potepanje, da si po napornih mesecih učenja in neprespanih noči malo spočije in da možgane “na off”. Podarimo mu lahko večdnevno potovanje v bolj oddaljene države, vikend izlet v kakšno izmed naših sosednjih držav ali pa izlet po Sloveniji. Na voljo imamo res veliko možnosti - od raziskovanja novih mest, razvajanja v termah, do aktivnih počitnic v hribih in gurmanskega razvajanja v kateri izmed naših odličnih restavracij. Po želji pa lahko samo prispevamo del denarja s katerim si bo diplomant pomagal pri pokritju stroškov.

Najboljše darilo za diplomo je vedno čokoladno

Najboljše darilo, ki ga lahko podarimo poleg denarja in čestitke z lepimi mislimi je čokolada. Čokolada je namreč najbolj univerzalno in okusno darilo, ki vedno razveseli vsakega obdarjenca. Na Mojačokolada.si je na voljo veliko zanimivih in izvirnih čokoladnih daril:

  • Če diplomant veliko svojega časa posveti športu in mu je zdrav življenjski slog pomemben, potem podarimo katero izmed zdravih čokolad, ki so brez dodanega sladkorja
  • Lepo darilo je tudi slovensko čokoladno vino. Na voljo je tako čokoladno vino narejeno na osnovi belega vina kot tudi rdečega.
  • Čokoladne cigare s konjakom so prava kombinacija za ljubitelje omamnih cigar, sladke čokolade in močnega konjaka. Darilna škatlica vsebuje stekleničko odličnega Meukow konjaka, čokoladne cigare s temno čokoladno kremo in trufle, ki so polnjeni s fino kremo iz konjaka.
  • Podarimo lahko tudi unikatno personalizirano čokolado, ki jo lahko ustvarimo čisto po okusu diplomanta. Izbiramo lahko med temno, belo, mlečno in pisano čokolado, različni dodatki kot so suho sadje, oreščki, začimbe, dodamo pa lahko tudi piškotke, smarties bonbončke in napis po svoji želji.
  • Na voljo so tudi različne bonboniere: cvetlična bonboniera, bonboniera z medenimi pralinami, malinami v beli čokoladi, pralineji s sladilom iz stevije, mandlji v blond čokoladi in s hrustljavimi vaflji ...
  • In okusne čokoladne tablice: ruby čokolada s pistacijami, temna čokolada z jedilnim srebrom, mlečna čokolada s 23 karatnim zlatom, vijolico in kokosom ...
  • Ljubiteljem gina pa lahko podarimo premium darilni paket Gin & čokolada, ki vsebuje 2 dcl vrhunskega slovenskega Limbay gina ter 8 čokoladnih kroglic, ki so polnjene z okusno kremo z dodatkom gina.
 
 
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.