Darila za valentinovo

Darila za valentinovo
Sladke novičke
Čas branja: 1 minuta

Valentinovo – praznik zaljubljencev, dan ljubezni, ko se ptički ženijo in še marsikaj. Štirinajsti februar je na koledarju vsakega zaljubljenca označen z rdečim srčkom, tradicija praznovanja tega dne pa sega že zelo daleč v zgodovino. 

Valentinovo – praznik zaljubljencev

Valentinovo – praznik zaljubljencev, dan ljubezni, ko se ptički ženijo in še marsikaj. Štirinajsti februar je na koledarju vsakega zaljubljenca označen z rdečim srčkom, tradicija praznovanja tega dne pa sega že zelo daleč v zgodovino. Že v srednjem veku so namreč poznali podoben praznik, do danes pa se je praznovanje razvilo v enkraten letni dogodek, katerega obeležujemo na različne načine. Tradicije pa so si skupne v tem, da gre za praznik ljubezni in romance. K temu seveda spadajo tudi darila, ki ob nobenem praznovanju niso odveč, nikakor pa nanje ne smemo pozabiti ob prazniku ljubezni. Če na darilo pozabimo, se lahko kar hitro zgodi, da bomo valentinov večer preživljali sami, zato le preglejmo, katera darila so najbolj primerna za ta dogodek.

Idealno darilo za Valentinovo

Na srečo nam ni treba dolgo razglabljati, saj je idealno darilo za valentinovo že znano – čokolada. Res, nemogoče je najti tako vsestransko in za zaljubljence nadvse primerno darilo, kot so izdelki iz čokolade, kar vsako leto dokazujejo tudi obložene police v začetku drugega meseca v letu. Pred valentinovim so na prodajnih policah izpostavljene bonbonjere, čokoladni bomboni, praline in podobni izdelki, namenjeni izkazovanju ljubezni ob prihajajočem prazniku. Še posebej priporočljiva destinacija za zaljubljenca, ki išče pravo darilo za svojo ljubezen, pa je kakšna specializirana čokoladnica, kjer odličnih čokoladnih slaščic ne manjka. Tudi čokoladnice so februarja dobro založene z romantičnimi darili za valentinovo. Tu ne najdemo le suhoparnih čokoladnih tablic in skomercializiranih čokoladnih src. Gre za prefinjene čokoladne sladkosti, ki navdušujejo tako s svojo simbolično, kot čisto pravo čokoladno vsebino. Valentinovo bo tako lepše s posebej izbrano kombinacijo gurmanskih čokoladnih srčkov, s kakšno čokoladno rožico ali pa kompletom sladkosti za oba zaljubljenca. S specialitetami iz čokoladnice pač ne morete zgrešiti.

Ne gre pa pozabiti, da za valentinovo ni dovolj le čokoladno darilo. Priložimo še vrtnico, ob darilu pa pričarajmo poseben trenutek, čaroben večer in čudovito leto, vse do naslednjega praznika. Tako je najbolje, da za darilo za valentinovo izberemo nekaj, kar ne bo služilo zgolj obdarovanju – naj bo darilo osebno, iz srca.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri Mojačokolada.si  potrebujemo tvojo pomoč! Natančneje, pripravljamo  BAMbastičen izziv , ki ti lahko omogoči nekaj mesečno zalogo najboljših izdelkov za peko BAM!
Bralni čas: 3 minute
BAM izdelki  so namejeni za pripravo vrhunskih slaščic, odličnega videza in izjemnega okusa, tudi doma. Gre za odlično čokolado za peko, ki je bila do zdaj na voljo le najboljšim svetovnim slaščičarjem.
Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.