Darila za Miklavža, ki bodo brez dvoma razveselila naše najmlajše

Darila za Miklavža, ki bodo brez dvoma razveselila naše najmlajše
Sladke novičke
Čas branja: 3 minute

December je za otroke nedvomno eden najlepših mesecev v letu, saj je pravljičen v vseh pogledih.

Ulice in domove krasijo pisane lučke, kar radovednemu otroškemu očesu nikakor ne uide, za nameček pa jih obiščejo še trije dobri možje, na katere so tako pridno čakali celo leto.

Sveti Miklavž – mož z najdaljšo tradicijo v Sloveniji

Prvi izmed treh mož, ki je vsako leto obiskoval že naše dedke in babice, je Miklavž. Ta prikupen možic z dolgo brado, ki v eni roki drži škofovsko palico, v drugi pa po navadi knjigo, naj bi v naših koncih darila nosil že v 19. stoletju, po krščanskem izročilu pa naj bi bil sin premožnih staršev, ki je vse svoje premoženje razdal drugim. Njegova darila so bila v nasprotju z današnjimi časi skromna, a zato toliko bolj dragocena, saj so bila pridelana doma – največkrat je otroke razveselil s suhim sadjem, orehi in figami, ponekod pa celo s sladkarijami.

Manj je več

Naj bo to vaše vodilo pri izbiri darila za Miklavža. Otroci niso tako zahtevni, kot marsikdo zmotno misli – dokler bo darilo vsebovalo nekaj čokoladnega, vam zagotavljamo, da z njim ne boste zgrešili. Vendar pa naj dobri mož ne prinese le sladkarij, ampak tudi nekaj zdravega – v košarico priložite še na primer pomaranče ali jabolka, lahko pa tudi suhe fige, ki so izjemno zdrave, saj so tako kot čokolada eden izmed najmočnejših antioksidantov.

Spodbujajte otrokovo kreativnost in domišljijo

Ne glede na to, kakšna darila bo prvi od treh dobrih mož nosil pri vas doma, naj prispevajo tudi k otrokovemu razvoju. Poskusite poiskati nekaj, kar bo zanimivo zanj, hkrati pa mu bo pomagalo vklopiti možgančke. Nadvse primerno in brezčasno darilo je denimo dobra knjiga, ki se mu bo pomagala umiriti pred spanjem, hkrati pa ga popeljala v njegov lasten domišljijski svet.

Ulice in domove krasijo pisane lučke, kar radovednemu otroškemu očesu nikakor ne uide.

Zagotovo ne boste zgrešili tudi z darilom, ki bo vključeval več oseb. Otroci se zelo radi igrajo sami s sabo, saj se tako veliko naučijo, a še lepše je, če se učijo in preživljajo prosti čas v družbi vrstnikov in družine. Tako razvijejo svoje socialne veščine, pri mlajših otrocih pa se na ta način lahko spodbuja napredek v učenju jezika.

Največ, kar lahko podarite svojemu otroku, je vaš čas

Čas, ki ga preživite z otrokom, je največ, kar mu lahko podarite, hkrati pa mu bo tudi najbolj ostal v spominu. Hladni zimski dnevi so idealni za preživljanje skupnega časa v zavetju varnega doma ali pa za aktivnosti na prostem. Zato ne pozabite tudi na samo izkušnjo okoli obiska svetega Miklavža – nekaj dni pred njegovim prihodom zvečer skupaj z otrokom opazujte rdečo večerno zarjo, ki nakazuje, da Miklavž peče piškote. Peljite ga tudi na njegov sprevod, kjer ga običajno spremljajo parklji, vragi in angelčki, kar bo zanj še posebej zanimivo doživetje.

Čokolada, čokolada, čokolada …

Poznate otroka, ki ne mara čokolade? Tudi mi ne. Naših malih čokoholikov nič ne razveseli bolj od slastne čokolade, zato z izbiro darila za Miklavža prav gotovo ne boste imeli težav. Poskrbite le, da boste otroku podarili le najkakovostnejšo čokolado, ki ne vsebuje nadomestnih in nekakovostnih sestavin. Tako vas vsaj ne bo skrbelo, če bo pojedel kakšno tablico več, vedoč, da ne bo škodovala njegovemu zdravju. V naši spletni trgovini Mojačokolada.si lahko izbirate med najbolj kakovostnimi čokoladami, ki bodo vašega malega čokoholika nedvomno razveselile.

Če ste bolj ustvarjalne narave, pa lahko združite prijetno s koristnim in svoj skupni čas z otroci preživite ob peki prazničnih piškotov ali drugih sladic. Tako lahko svoje kuharsko znanje prenesete na najmlajše, ali pa se skupaj z njimi naučite pripraviti slastne dobrote iz kakovostnih sestavin, ki se jim ostali člani družine nikakor ne bodo mogli upreti.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 5 minut
Pred dokončno odločitvijo kam bomo letos potovali na zaslužen poletni teambuilding je bilo manj kot teden dni. Za spoznavanje sodelavcev in slovenske narave si je potrebno vzeti čas. Vedno in predvsem zelo vredno.
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.