Čokoladnica Maribor

Slovenska čokolada
Čas branja: 1 minuta
Čokoladnica Maribor spada v mrežo čokoladnih butikov, ki spadajo pod Čokoladnico Olimje. Poleg Maribora se njihovi čokoladni butiki z bogato ponudbo čokoladnih izdelkov nahajajo tudi v Piranu, Novem mestu, Celju in Olimju.

Čokoladnica Maribor spada v mrežo čokoladnih butikov, ki spadajo pod Čokoladnico Olimje. Poleg Maribora se njihovi čokoladni butiki z bogato ponudbo čokoladnih izdelkov nahajajo tudi v Piranu, Novem mestu, Celju in Olimju.

Proizvodnja po starih družinskih receptihČokolada

Vsa proizvodnja njihovih čokoladnih izdelkov poteka v Olimju, majhni in oddaljeni vasici v jugovzhodnem delu Slovenije. Pri pripravi čokolade uporabljajo kakavovo maslo kot maščobo za čokolado. Ne uporabljajo masla, rastlinskih maščob ali drugih nadomestkov, zato imajo njihovi izdelki vsaj petmesečni rok uporabnosti. Ko uživate v njihovi čokoladi, tako čutite, da je pripravljena izključno iz sestavin, ki so za čokolado prave.

Čokoladnica Maribor se ponaša s starimi družinskimi recepti za praline, po katerih jih izdelujejo še danes. Zanje je zaslužen Alfonz Videtič, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja na Dunaju deloval kot slaščičar; vse do leta 1915, ko je moral zaradi pomanjkanja kakava in drugih uvoznih surovin prenehati z delom. V zgodnjih 90. letih 20. stoletja je njegove recepture iz pozabe na srečo vzel njegov potomec Rudolf Videtič, ki je odkupil staro ljudsko šolo v Olimju in iz dveh razredov naredil čokoladno linijo.

Vse delo opravljajo ročno, kar pomeni, da vsak izdelek obdelajo vsaj štirikrat:
1. ko se čokolada vlije
2. ko se čokolada strdi in je treba vstaviti polnilo
3. ko čokolado zaprejo
4. ko čokolado okrasijo

Ko se tradicija združi s sodobnostjo

Čokoladnica Maribor je znana po tem, da tam vsako leto razvijejo nekaj novih okusov in jih ponudijo kupcem v njihovih butikih. Zanje je najlepši del postopka izdelovanja čokolade razvijanje novih okusov in trenutek, ko jo kupci poskusijo – ko izvabijo iz sebe vso igrivost in domišljijo. Znani so tudi po prepoznavni blagovni znamki Sladkosti iz Olimja. Znana je po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih ter daje kupcu zadostno garancijo, da bo dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.

TOP 5 izdelkov iz Čokoladnice Maribor:
- praline
- čokoladne tablice
- s čokolado oblito sadje
- dražeji
- čokoladni trufli

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.