30

dec

Čokoladni špageti z vanilijevo omako in kremo iz pistacije

Recepti za čokoladne sladice

Okusen recept za bio čokoladne testenine z vanilijevo kremo in kremo iz pistacije. Vrhunski, neobičajen in enostaven recept za pogositev vaših gostov.

Čokoladni špageti z vanilijevo omako in kremo iz pistacije Testenine kakavove

Avtor recepta: Selma Bizjak, Sladko Slane Brbončice

Sestavine:  


Krema iz pistacije:

  • 100 g oluščenih neslanih praženih pistacij

  • 50 g sladkorja v prahu

  • 3-4 jedilne žlice mleka

Vanilijeva krema:

  • 500 ml mleka

  • 2 rumenjaka

  • 70 g jedilnega škroba

  • 150 g sladkorja

  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Priprava:

Krema iz pistacije:

  1. V električnem sekljalniku zmeljemo pistacije.

  2. Dodamo sladkor v prahu.

  3. Dodamo 3-4 žlice mleka.

Vanilijeva krema:

  1. Rumenjake in sladkor v prahu zmešamo z električnimi metlicami, da dobimo svetlo rumeno gladko kremo. Med mešanjem dodamo jedilni škrob in počasi prilivamo mrzlo mleko.

  2. Dodamo zavitek Bourbon vanilijevega sladkorja.

  3. Ko je dobro premešano, damo posodo na štedilnik in segrejemo, da se zgosti. Previdno mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Če imamo občutek, da je preveč gosta dodamo malo mleka.

  4. Kremo ohladimo.

  5. Na krožnik položimo vanilijevo omako, nato gnezda čokoladnih rezancev, v katera z dresirno vrečko dodamo kremo pistacije. Dekoriramo s pistacijo in meliso.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več