04

jan

Čokoladni recept: Odlična čokoladna torta

Recepti za čokoladne sladice

Odlična čokoladna torta

Enostaven recept za odlično čokoladno torto.

Zahtevnost (1 - 5): 3, srednje zahtevno

Število oseb: 14-18

Čas priprave: 3 ure 

  

Recept pripravila: Angelca G.


Sestavine za testo:

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 50 dag jedilne čokolade
  • malo kokosovega masla
 

Sestavine za kremo:

  • 450 g jedilne čokolade
  • 800 ml sladke smetane
 

Sestavine za obliv:

  • 250 g jedilne čokolade
  • malo kokosovega masla
 
 

Čokoladni recept: Odlična čokoladna torta

1. Za pripravo biskvita rumenjake in polovico sladkorja posebej kremasto stepemo. Beljake in drugo polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Nad soparo stopimo čokolado s kokosovim maslom. Stepenim rumenjakom dodamo stopljeno in malce ohlajeno čokolado ter dodamo 1/3 snega. Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in vmešamo v rumenjake, nato previdno vmešamo še preostali sneg.

2. Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure. Ohlajeno pečeno testo razrežemo na tri enake dele.

3. Za pripravo kreme en dan preden pečemo biskvit naredimo kremo. V posodo vlijemo smetano in vanjo nalomimo čokolado. Neprestano mešamo. Ko se čokolada skoraj stopi, posodo odstavimo in mešamo še toliko časa, da dobimo gladko zmes. Ohladimo in damo čez noč v hladilnik. Naslednji dan kremo samo še stepemo.

4. Ko torto sestavimo, jo tudi po vrhu tanko namažemo s kremo in jo postavimo za kakšno urico v hladilnik. Nato stopimo čokolado in kokosovo maslo ter prelijemo po vrhu torte. Okrasimo po želji.

Oglej si tudi pestro ponudbo sestavin in pripomočkov za peko>>

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več