16

apr

Čokoladni recept: Najboljša čokoladna torta, kar ste jih kdaj poskusili

Recepti za čokoladne sladice

Glavna sestavina vsake čokoladne torte je seveda čokolada, pripravljena pa je tudi iz mnogih drugih sestavin – odvisno od posameznega recepta. Tokrat vam predstavljamo recept za odlično čokoladno torto s kremnim čokoladnim nadevom.

Torte so nepogrešljive ob vseh naših življenjskih prelomnicah, saj nas spremljajo na različnih vrstah praznovanj – vse od rojstnodnevnih zabav, pa do porok in drugih vrst slavljenj. Daleč najbolj priljubljena je seveda čokoladna torta, saj ga skoraj ni človeka, ki ne bi maral čokolade. Preizkusite spodnji recept in se na lastne oči (ali bolje rečeno brbončice?) prepričajte, da je to najboljša čokoladna torta, kar ste jih kdaj poskusili. Je ravno prav sočna, rahla in tako zelo čokoladna! Najboljše pri vsem skupaj pa je, da jo lahko pripravite v manj kot eni uri. Kos čokoladne torte

Z razlogom lahko trdimo, da bo vaša stvaritev hitro postala najboljša čokoladna torta, saj ji odličen okus in teksturo omogočajo naslednje 4 sestavine:

  • Kakav v prahu, ki še dodatno popestri čokoladni okus in poskrbi za privlačno čokoladno rjavo barvo torte.
  • Kava, ki okrepi okus čokolade in lepo navlaži biskvit; ker pa se njenega okusa sploh ne čuti, bo torta okusna tudi za tiste, ki kave ne marajo.
  • Pinjenec oziroma masleno mleko (angleško buttermilk) - kiselkasta pijača, ki nastane kot stranski produkt pri pridobivanju masla iz smetane. Pinjenec ima nizko vsebnost maščobe (do 1 %), z njegovo pomočjo pa lahko pripravimo rahlo testo, ki je ključna sestavina vsake dobre torte.
  • Olje, ki poskrbi za ravno prav sočen in rahel biskvit.
 

Recept za čokoladno torto

Sestavine za biskvit:

  • 1 skodelica kakava v prahu
  • ½ skodelice pinjenca (segretega na sobno temperaturo)
  • ½ skodelice kuhane kave (vroče)
  • 4 jajca (segreta na sobno temperaturo)
  • 3 skodelice večnamenske moke
  • ¾ skodelice rastlinskega olja
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 2 skodelici kristalnega sladkorja
  • 2 čajni žlički vanilijevega sladkorja
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
 

Sestavine za nadev:

  • 1/3 skodelice kakava v prahu
  • 6 skodelic sladkorja v prahu
  • 225 g masla
  • 1/3 skodelice smetane za stepanje
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
 

Pripomočki:

  • 3 velike posode
  • električni mešalnik
  • okrogel pekač premera 22 cm
  • spatula
 

Priprava:

  1. V veliki posodi z električnim mešalnikom zmešajte kristalni sladkor, rjavi sladkor in rastlinsko olje. Nato počasi vmešajte še jajca.
  2. V nastalo zmes dodajte še vanilijev sladkor, pinjenec in vročo kavo. Mešajte, da se sestavine popolnoma prepojijo med seboj in nato postavite na stran.
  3. V drugi posodi zmešajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol.
  4. Suhe sestavine dodajte k mokrim in z električnim mešalnikom stepajte, da zmes postane gladka.
  5. Okrogel pekač na tanko premažite z maslom in narahlo pomokajte. Če imate 2 okrogla pekača premera 22 cm, lahko pripravite oba in v vsakega zlijete polovico zmesi. V kolikor imate le en pekač, biskvit specite v dveh delih.
  6. Vsak pekač napolnite s polovico zmesi in pecite 25 minut pri temperaturi 160 °C.
  7. Počakajte, da se biskvit popolnoma ohladi, medtem pa pripravite nadev. V tretji posodi zmešajte kakav v prahu, sladkor v prahu in maslo, da zmes postane drobljiva. Postopoma dodajte še smetano za stepanje in z električnim mešalnikom (prej očistite metlice) mešajte toliko časa, da zmes postane prave teksture za nadev. Na koncu dodajte še vanilijev sladkor in ščepec soli ter znova zmešajte.
  8. Iz pekača vzemite prvo polovico biskvita in ga s spatulo premažite s tretjino nadeva. Nanj položite še drugo polovico biskvita in slednjega premažite z drugo tretjino pripravljenega nadeva. Na koncu torto premažite še s preostankom nadeva. Po okusu okrasite z naribano čokolado, drobljenimi lešniki ali pisanimi mrvicami in smetano.
  9. Postavite v hladilnik za kakšno uro ali dve, da se torta dobro ohladi. Nato narežite na kose in postrezite. Pa dober tek!

 

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več