05

okt

Čokoladni recept: Izdelava čokolade

Recepti za čokoladne sladice

Izdelava čokolade

Recept za izdelavo lastne, domače čokolade po svojem okusu.

Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

Število oseb: 6

Čas priprave: 15 minut

 
 

Sestavine:

  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 jogurtova lončka mleka
  • 1 jogurtov lonček vode
  • 10 dag kakava v prahu
  • 1 kg mleka v prahu
  • Dodatki: Lešniki, orehi, rozine, mandlji, itd.
 

Čokoladni recept: Izdelava čokolade

1. Pripravite toliko lešnikov, orehov, mandljev ali rozin, da z njimi prekrijete dno pekača v katerega boste vlili kuhano čokolado. V pekač položite papir za peko, da se čokolada ne bo prilepila na dno.

2. V posodi premešajte sladkor in kakav v prahu. Med mešanjem vlivajte vodo in mleko. Pristavite na ogenj in kuhajte pri nizkih temperaturah.

3. Neprestano mešajte, da bo zmes brez grudic. Ko mešanica zavre, kuhajte še 5 minut na zmernem ognju. Nato po žlicah počasi vmešajte še mleko v prahu in nadaljujte s kuhanjem pri nizki temperaturi še nadaljnje 2 do 3 minute.

4. Čokoladno zmes prelijte v pekač vendar pazite, da ne preveč na debelo, sicer se ne bo strdila. Pekač postavite v hladilnik za približno 24 ur, da se čokolada strdi. Pa dober tek!

Preveri različne čokolade za peko (prav takšne, kot uporabljajo tudi čokoladnice in najboljši slaščičarji).
Klikni TUKAJ
 >>

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več