03

jan

Čokoladni recept: Čokoladni razpokančki

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladni razpokančki

Domači recept za odlične čokoladne razpokančke.

Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

Število oseb: 1-2

Čas priprave: 25 minut + 4 ure hlajenja 

 

Recept pripravila: Nina N.  

Sestavine za 40 razpokančkov:

  • 4 dag masla
  • 225 g kvalitetne temne čokolade ( z najmanj 78% kakava)
  • 60 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 velika jajca
  • 225 g moke
  • 1 ekstrakt vanilije
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • malo soli
  • 1 žlička cimeta (po želji)
  • sladkor v prahu
 

Čokoladni recept: Čokoladni razpokančki

1. Čokolado grobo natrgajte na kockice in jo skupaj z maslom postavite nad lonec z vrelo vodo. Ko se vse lepo poenoti, odstavite in ohladite zmes.

2. Jajca zmiksajte s sladkorjem pri največji brzini, dokler zmes ni gosta in svetleča. Dodajte ekstrakt vanilije in v nekaj zamahih v jajca umešajte še ohlajeno stopljeno čokolado.

3. V drugi posodi zmešajte skupaj suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol in po želji še cimet. Ročno jih z metlico narahlo vmešajte v čokoladno zmes,prekrijte posodo z folijo in jo postavite v hladilnik najmanj za 4 ure - najbolje pa kar čez noč! (Jaz sem pustila maso v hladilniku kar čez noč, obneslo se je super) Testo mora biti fino ohlajeno,da ga boste čim lažje oblikovali. Jaz sem si pomagala z malo žličko, ker masa pride trda.

4. Pečico zagrejte na 170 C. Pekač prekrijte s peki papirjem. Testo vzamete iz hladilnika in z rokami oblikujete kroglice malo manjše od velikosti oreha ter jih povaljajte v sladkorju v prahu,da so keksi čisto prekriti in jih polagate na peki papir. Pecite jih od 6 do 8 minut (ne prepecite) dokler se ne naredi površinska skorjica, v notranjosti pa morajo biti še mehki. Ponavadi je dober pokazatelj ... ko fino razpokajo so pečeni. Previdno jih položite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več