03

jan

Čokoladni recept: Čokoladni razpokančki

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladni razpokančki

Domači recept za odlične čokoladne razpokančke.

Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

Število oseb: 1-2

Čas priprave: 25 minut + 4 ure hlajenja 

 

Recept pripravila: Nina N.  

Sestavine za 40 razpokančkov:

  • 4 dag masla
  • 225 g kvalitetne temne čokolade ( z najmanj 78% kakava)
  • 60 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 velika jajca
  • 225 g moke
  • 1 ekstrakt vanilije
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • malo soli
  • 1 žlička cimeta (po želji)
  • sladkor v prahu
 

Čokoladni recept: Čokoladni razpokančki

1. Čokolado grobo natrgajte na kockice in jo skupaj z maslom postavite nad lonec z vrelo vodo. Ko se vse lepo poenoti, odstavite in ohladite zmes.

2. Jajca zmiksajte s sladkorjem pri največji brzini, dokler zmes ni gosta in svetleča. Dodajte ekstrakt vanilije in v nekaj zamahih v jajca umešajte še ohlajeno stopljeno čokolado.

3. V drugi posodi zmešajte skupaj suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol in po želji še cimet. Ročno jih z metlico narahlo vmešajte v čokoladno zmes,prekrijte posodo z folijo in jo postavite v hladilnik najmanj za 4 ure - najbolje pa kar čez noč! (Jaz sem pustila maso v hladilniku kar čez noč, obneslo se je super) Testo mora biti fino ohlajeno,da ga boste čim lažje oblikovali. Jaz sem si pomagala z malo žličko, ker masa pride trda.

4. Pečico zagrejte na 170 C. Pekač prekrijte s peki papirjem. Testo vzamete iz hladilnika in z rokami oblikujete kroglice malo manjše od velikosti oreha ter jih povaljajte v sladkorju v prahu,da so keksi čisto prekriti in jih polagate na peki papir. Pecite jih od 6 do 8 minut (ne prepecite) dokler se ne naredi površinska skorjica, v notranjosti pa morajo biti še mehki. Ponavadi je dober pokazatelj ... ko fino razpokajo so pečeni. Previdno jih položite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Oglej si tudi pestro ponudbo sladkih rojstnodnevnih daril >>

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več