15

okt

Čokoladni recept: Čokoladni bonboni

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladni bonboni

Recept za izdelavo majhnih čokoladnih »sladkorčkov«.

Zahtevnost (1 - 5): 3, srednje zahtevno

Število oseb: 8

Čas priprave: 30 minut

 

 

 

Sestavine:

  • 200 ml sladke smetane
  • 50 g masla
  • 450 g jedilne čokolade
  • 250 g mlečne čokolade
  • 2 žlici ruma
  • 20 g kokosove maščobe
  • Sesekljani mandlji, orehi, lešniki (za okras)
 
 

Čokoladni recept: Čokoladni bonboni

1. V posodi zavrite maslo in smetano. Odstavite iz ognja in v vročo mešanico vmešajte obe čokoladi, da se stopita (pazite, da prihranite nekaj jedilne čokolade za pozneje).

2. Stopljeni čokoladni mešanici dodajte 2 žlici ruma, nato pa posodo postavite v hladilnik za nekaj ur, da se ohladi.

3. V drugi posodi stopite še preostanek jedilne čokolade in kokosovo maščobo.

4. Na pladenj postavite 80 papirnatih košaric in v vsako nadevajte za tri četrtine čajne žličke stopljene čokolade. Pladenj s košaricami postavite v hladilnik, da se čokolada strdi.

5. Iz hladilnika vzemite posodo v kateri imate čokoladno zmes in nato stepajte, da se nekoliko zmehča. Nadevajte jo v čokoladne košarice.

6. Po želji lahko bonbončke še okrasite, na koncu pa jih ne pozabite postaviti v hladilnik, da se strdijo. Priporočljivo jih je hraniti v hladnem prostoru.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več