28

jul

Čokoladni recept: Čokoladna torta brez jajc

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladna torta brez jajc

Recept za pripravo preproste čokoladne torte brez jajc.

Zahtevnost (1 - 5): 1, nezahtevno

Število oseb: 8

Čas priprave: 90 minut

 

  

Sestavine

  • 560 g moke
  • 600 g sladkorja
  • 85 g kakava v prahu
  • 235 ml rastlinskega olja
  • 710 ml vode
  • 15 g sode bikarbone
  • 3 g soli
  • 45 ml vanilijevega ekstrakta

 

Čokoladni recept: Čokoladna torta brez jajc

1. Segrejte pečico na 175° C in pripravite pekač primerne velikosti – premer naj bo okoli 20 cm. Pekač naoljite in potresite z moko.

2. V večji posodi presejte moko, kakav, sodo bikarbono in sol. Nato dodajte sladkor in dobro premešajte.

3. Med mešanjem dodajte olje, vodo in vaniljev ekstrakt in zamesite gladko maso.

4. Zmes prelijte v pekač in pecite eno uro pri temperaturi 175° C.

5. Po želji biskvit prelijte s stopljeno jedilno čokolado ali drugo glazuro, lahko pa torto prerežete in dodate še polnilo. Čokoladna torta brez jajc je tako pripravljena na okrasitev!

VIDEO - Recept za čokoladno torto brez jajc

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več