16

aug

Čokoladni recept: Čokoladna salama

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladna salama

Recept za odlično, sladko čokoladno salamo. Brez skrbi, ne vsebuje mesa!

Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

Število oseb: 4-6

Čas priprave: 60 minut

 

  

Sestavine

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g masla
  • 2 beljaka
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica amaretto likerja (ali likerja po izbiri)
  • 50 g narezanih lešnikov
  • 60 g maslenih piškotov
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 kavna žlička soli
  • Sladkor v prahu (za posip)

 

Čokoladni recept: Čokoladna salama

1. Čokolado nadrobite na manjše koščke in jo skupaj z maslom stopite nad vodno kopeljo. Med topljenjem čokolade mešajte, dokler ni čokolada povsem gladka.

2. Stepite beljaka in snegu primešajte rum ter liker. Hitro vmešajte v še vročo stopljeno čokolado.

3. V čokoladno zmes nato vmešajte narezane lešnike, nalomljene maslene piškote, kakav, sladkor in sol.

4. Vse skupaj dobro premešajte, najbolje kar ročno. Zmes nato postavite v hladilnik, da se nekoliko ohladi in učvrsti, da jo boste potem lažje oblikovali.

5. Pripravite alu folijo. Na njo stresite ohlajeno čokoladno maso in jo nato z rokami oblikujte v podolgovato obliko salame.

6. Čokoladno salamo zavijte v folijo in jo nato postavite v hladilnik za toliko časa, da postane kompaktna in čvrsta.

7. Ko je salama ohlajena jo odvijte iz folijo in povaljajte v sladkorju v prahu.

8. Lahko jo postrežete takoj ali pa zavijete v prozorno folijo in shranite na hladnejšem prostoru. Pa dober tek!

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več