12

sep

Čokoladni recept: Beli Mousse v čokoladnih skodelicah

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladni recept: Beli Mousse

Dokaj preprost recept za izdelavo belega čokoladnega "mousse-a" v temnih čokoladnih skodelicah.

Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

Število oseb: 4

Čas priprave: 60 minut

 

  

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • papirnate skodelice (za mafine)
  • čopič
  • 150 g bele čokolade
  • 150 g sladke smetane
  • dekoracija (čokoladne mrvice, zvezdice, ipd.)

 

Čokoladni recept: Beli Mousse v čokoladnih skodelicah

1. Pripravite čopič in papirnate skodelice. Čopič pomakajte v čokolado in nanesite debelo plast čokolade po notranji strani vsake papirnate skodelice. Pustite, da se čokolada popolnoma ohladi pri sobni temperaturi.

2. Medtem pripravite beli čokoladni mousse. Belo čokolado nalomite na manjše koščke in jo stopite v vodni kopeli. Pustite, da se nekoliko ohladi.

3. V drugo večjo posodo vlijte sladko smetano in jo stepite do mehkega. Rahlo stepeno sladko smetano počasi vmešajte v stopljeno belo čokolado.

4. Vse skupaj stepajte dokler ne postane masa dovolj gosta, da jo boste lahko z dresirno vrečko nanesli v čokoladne skodelice.

5. Ko so skodelice ohlajene odstranite papirnat ovoj okoli čokolade. Napolnite dresirno vrečko s kremo, izberite poljuben nastavek in pričnite z nanašanjem mousse-a v skodelice.

6. Okrasite po vašem okusu in željah z različnimi dekorativnimi proizvodi. Pa naj vam tekne!

Preveri različne čokoladne izdelke za peko >>

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več