12

jun

Čokoladni razpokančki s kokosom – hitro pripravljena poslastica za poletne dni

Recepti za čokoladne sladice

Le kateri čokoholik se lahko upre čokoladi, še posebej pa čokoladnim piškotom? Tokrat vam predstavljamo recept za odlične čokoladne razpokančke s pridihom kokosa.

Čokoladni razpokančki ali razpokanci, kot jim pravijo nekateri, so hitri in enostavni za pripravo tudi za čiste začetnike. Kar še zdaleč ne pomeni, da niso bogatega okusa! Znotraj so čudovito mehki, njihova skorja je prijetno hrustljava, zato vedno znova navdušijo tudi tiste najbolj zahtevne čokoholike! Njihova velika prednost je, da jih ni potrebno hraniti na hladnem mestu, zato so več kot dobrodošli za vroče poletne dni, ko ob visokih temperaturah nimamo vedno pri roki hladilnika.

Čokoladne razpokančke popestrite s kokosomkokos

Okus čokoladnih razpokančkov lepo popestri kokos, ki je izjemen ne le zaradi svojega okusa, pač pa ga odlikuje tudi mnogo drugih lastnosti:

1) Ena od večjih prednosti kokosa je, da je poln vlaknin. Ker so te več kot dobrodošle v procesu prebavljanja, je uživanje kokosa sestavni del mnogi diet, hkrati zmanjšuje tudi tveganje za nastanek prebavnih motenj.

2) Ker naše telo ne more samo proizvajati Omega-6 maščobnih kislin, je te vanj potrebno vnašati s hrano, kot je na primer kokos. Omega-6 maščobne kisline so pomembne za metabolizem, gostoto kosti in reprodukcijo, blagodejno pa delujejo tudi na našo kožo in lase.

3) Folna kislina, imenovana tudi vitamin B9 ima močne antioksidativne lastnosti, ki pomagajo zniževanju možnosti za nastanek srčne kapi in srčnih bolezni. Popolna kombinacija čokolade in kokosa 

Se sprašujete, kaj je še lahko boljšega od same čokolade? Čokolada in kokos seveda!

Ta kombinacija je v svetu čokoholikov ena izmed bolj priljubljenih, kar nas niti malo ne čudi. Številne blagodejne lastnosti in vpliv čokolade na naše razpoloženje ter splošno zdravje kokos le še bolj poudari. Spodnji recept za hitro pripravljene čokoladne razpokančke s kokosom vam bo zato nedvomno še toliko bolj všeč!

Preprost recept čokoladne razpokančke s kokosom

Sestavine:

Za približno 20 čokoladnih razpokančkov s kokosom potrebujete:
- 1 skodelico večnamenske moke
- ½ skodelice nesladkanega kakava v prahu
- ¾ skodelice kristalnega sladkorja
- 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 2 jajci
- 1/3 skodelice rastlinskega olja
- 2 skodelici kokosove moke

Pripomočki:

- srednje velika posoda
- električni mešalnik
- plastična folija za živila
- pekač
- papir za peko
- jedilna žlica

RazpokančkiPostopek:

V posodi najprej skupaj zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Nato dodajte še kakav v prahu, sladkor in olje ter vse skupaj zmešajte na nizki hitrosti z električnim mešalnikom. Ko se sestavine zmešajo med sabo, dodajte razžvrkljana jajca, nato še vanilijev ekstrakt. Dodajte še preostale suhe sestavine in znova zmešajte z električnim mešalnikom na nizki hitrosti.

Posodo prekrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 4 ure, še bolje je, če pustite stati kar čez noč. Po 4 urah oziroma naslednji dan posodo vzemite iz hladilnika. Pečice segrejte na 180 ºC, medtem pa obložite pekač s papirjem za peko. Z jedilno žlico zajemite testo v velikosti želenih piškotkov in ga oblikujte v kroglico in jo povaljajte v kokosovi moki. Testo je nekoliko lepljivo, zato malo potrpežljivosti ne bo odveč. Kroglico testa valjajte v kokosovi moki vse dokler ta kroglice popolnoma ne prekrije. S kokosovo moko prekrite kroglice previdno razporedite po papirju za peko in pazite, da je med posameznimi kroglicami nekaj praznega prostora, saj se bodo piškoti med peko nekoliko razlezli. 

Piškote pecite v ogreti pečici približno 10 minut – piškoti so pečeni, ko se lepo. Nato jih vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladijo in že so čokoladni razpokančki s kokosom pripravljeni za sladkanje!

>>Poskrbite za kakovostne sestavine za peko, ki jih najdete v naši spletni trgovini.<<

VIDEO RECEPT - Čokoladni hlebčki

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več