20

aug

Čokoladni intervju: Tanja Žagar

Čokoladni intervjuji

Čokoladni intervju: Tanja Žagar

Čokoladna povezava (kaj te povezuje s čokolado): S čokolado me povezuje velika želja po čokoladi! :)

Tvoja prva misel, asociacija na besedo »čokolada« je: Užiteeeeeek! :)

Zanimivo … Koliko čokolade pa sploh poješ (dnevno, tedensko)? Pri meni govorimo o večkrat dnevnem uživanju čokolade! :)

Če malo pobrskaš po spominu .. Se spomniš kdaj si nazadnje zaužila košček čokolade? Veš katero?Ravno zdaj, ko odpisujem na čokoladna vprašanja, se sladkam z veliko čokolado z lešniki!

Čokoladni intervju: Tanja ŽagarBi lahko zase rekla, da si čokoladna gurmanka? Če ja, zakaj? Priznam, vse priznam :) Tanja Žagar = čokoladna gurmanka Zakaj? Ker se ji ne morem upreti in se ji tudi ne želim!

Prisegaš na tujo ali na pristno slovensko čokolado? Imaš tudi kakšno priljubljeno čokoladno znamko? Tako kot nisem izbirčna pri hrani, tudi pri čokoladi nisem. Prisegam na vse vrste čokolade, mi je pa zelo všeč tudi naša slovenska. Znamke niso pomembne, pomembno je, da je dobro!

In tvoja najljubša, najboljša, sanjska čokolada? Obožujem čokolado s piškotom, pa tudi z lešniki, z rozinami…pred kratkim pa sem prvič jedla tudi čokolado s soljo in poprom, ki ima zelo zanimiv okus.

Ob kateri priložnosti po navadi kupiš čokolado? Za rojstni dan, za kakšno obletnico ali ob kakšnem posebnem prazniku? Pri meni doma čokolade nikoli ne zmanjka, saj imam vsaj nekaj čokoladnega vedno v rezervi. Za vsak slučaj, če mi “cukr” pade! Tako da za nakup čokolade ne čakam na posebne priložnosti. Zelo rada jo tudi podarim, tako ,da se skoraj vedno znajde tudi v darilni vrečki, ko grem h komu na obisk, praznovanje,…

Ali si že kdaj kupila čokolado preko spletne trgovine? Če ja, kako to oz. če ne, zakaj ne? Takšnega nakupa pa za enkrat še nisem opravila. Tudi sicer ničesar ne kupujem preko spleta. Mogoče bom kdaj poskusila, čeprav mislim, da je čar ravno v tem, da v trgovini od blizu vidim vse tiste čokolade, ki kar vpijejo, naj jih vzamem s seboj.

Čokoladni intervju: Tanja ŽagarIzdelava čokoladnih sladic, piškotov in tort doma. Narediš kdaj kakšno čokoladno sladico tudi sama? Če ja, nam izdaš recept? Upamo, da je enostaven :) Seveda! In z veseljem vam izdam recept, saj je ta čokoladni kolač zares odličen!!! Zagotavljam, da ga ne bo nič ostalo! :)

Recept: 200g masla, 200g jedilne čokolade, 180g sladkorja, 100g moke, 6 jajc in ščepec soli.

Na pari stopimo maslo in čokolado. V drugi posodi z mešalnikom penasto vmešamo jajca, sladkor in sol. Nato dodamo še moko in še enkrat premešamo. Ko sta maslo in čokolada stopljena, posodo odstavimo z ognja in dodamo maso iz druge posode. Dobro premešamo, da se obe masi spojita. Nato zmes stresemo v podolgovat pekač, ki ga prej namažemo z maslom. Pečemo na 180 stopinj, približno 25 minut. Pa prijetno sladkanje vam želim!

Če bi se pomotoma znašla v pravljici Janko in Metka – kaj bi storila, ko bi se pred tabo pojavila ogromna čokoladna hiška? V pravljici Janko in Metka sem se sicer že znašla, a le tako, da sem posodila svoj glas pri snemanju te pravljice. Prvič sem bila Metka, drugič pa celo Janko, ha ha! Hja, so znali moj nižji glas dobro izkoristiti že takrat, ko sem bila mala! :) Če pa bi se pred mano pojavila čokoladna hiška, potem je prav dolgo zagotovo ne bi gledala!

Obstaja morda tudi kakšen čokoladni izdelek iz preteklosti, ki si ga imela rada, pa ga sedaj ni več oz. je v spremenjeni obliki? Od nekdaj imam zelo rada kinder jajčka. Še dobro, da jih niso nehali izdelovati!

Pa se odpeljimo še malo v prihodnost … Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti občutno podražila – kaj praviš na to? Mislim, da obstaja veliko drugih stvari, ki bi jih bilo potrebno veliko prej podražiti kot čokolado.

In še za konec – Bi želela kaj sporočiti našim čokoholikom? Želim vam čim več čokoladnih trenutkov v dvoje, saj v dvoje res lepo je! :)

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več