Čokoladni intervju: Sanja Grohar

Slovenska čokolada
Čas branja: 2 minuti
Obožujem čokolado. Sicer je res, da ne maram vseh okusov (kakšna kavna, jogurtova ali jagodna čokolada ni ravno zame). Naravnost obožujem pa čokolado z marcipanom, lešniki, pomarančo, gozdnimi sadeži, belo čokolado, klasično mlečna ali temna …

Sanja Grohar

Čokoladna povezava (kaj te povezuje s čokolado): Povezuje? Hm to, da jo obožujem in da sem temna kot čokolada. (smeh)

Tvoja prva misel, asociacija na besedo ˝čokolada˝ je: Mmmmmnjammm!

Sanja Grohar in čokoladaSe spomniš kdaj si nazadnje zaužila košček čokolade? Veš katero? Vsak dan po košček 70% temne čokolade s koščki pomaranče. Drugače je zelo dobro pojesti košček temne čokolade vsak dan saj čokolada znižuje raven stresnih hormonov. Torej, če imate kak razgovor za službo, izpit… je čokolada priporočljiva.

Bi lahko zase rekla, da si čokoladna gurmanka? Obožujem čokolado. Sicer je res, da ne maram vseh okusov (kakšna kavna, jogurtova ali jagodna čokolada ni ravno zame). Naravnost obožujem pa čokolado z marcipanom, lešniki, pomarančo, gozdnimi sadeži, belo čokolado, klasično mlečna ali temna …

Prisegaš na tujo ali slovensko čokolado? Obožujem Milko. Je pa res, da je super tudi kakšna naša od npr. čokoladnice Rustika s kakšnim zanimivim dodatkom.

In tvoja najljubša, najboljša, sanjska čokolada? Joj, ne morem izbrati samo ene, hehe. Kot otrok sem oboževala Eurokremovo čokolado, danes pa imam rada marcipanovo ali s pomarančo.

Izdelava čokoladnih sladic, piškotov in tort doma. Narediš kdaj kakšno čokoladno sladico tudi sama? Obožujem ameriške palačinke s čokolado saj so puhaste, debelejše in okusnejše.

Če ja, nam izdaš recept? Upamo, da je enostaven :) V posodo damo moko, sol in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešamo. V eno posodo damo rumenjake, v drugo sneg iz beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in mleko ter zmešamo z mešalnikom. Zmes dodamo posodi z moko, soljo in pecilnim praškom. S kuhalnico dobro premešamo beljake in dobljeno zmes. Z majhno zajemalko zajamemo zmes in jo zlijemo na sredino teflonske ponve, da se razlije v premer okoli 10 cm in zapečemo, dokler se ne pojavijo mehurčki. Nato obrnemo in pečemo do zlato rjave barve.

Sestavine: 4 lončki bele gladke moke, 2 jajci, 4 lončki mleka, pecilni prašek, 6 žličk sladkorja,1 žlička soli.

sladka Sanja GroharČe bi se pomotoma znašla v pravljici Janko in Metka – kaj bi storila, ko bi se pred tabo pojavila ogromna čokoladna hiša? Seveda bi jo pojedla. (smeh)

Kateri je tvoj najljubši daljni spomin na čokolado? Da mi je prijateljica pred kratkim prinesla iz Bosne čokolado moje mladosti – Eurocrem blok.

Obstaja morda kakšen čokoladen izdelek iz preteklosti, ki si ga imela rada, pa ga sedaj ni več oz. je v spremenjeni obliki? No, ja ta slavna čokolada Eurokrem blok je bila dostopna prej le na Balkanu, sedaj pa se jo končno dobi tudi pri nas na eni izmed bencinskih črpalk.

Pa se odpeljimo še malo v prihodnost…Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti podražila – kaj praviš na to? Jah..kaj č’mo… To je kot droga. Tako kot kadilci, ki kupujejo cigarete ne glede na ceno bomo mi čokolado. (smeh)

Imaš še kakšno sporočilo za čokoholike? Nikoli je ni dovolj … to vemo vsi :)

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.