Čokoladni intervju: Sanja Giampa Gojković (čokoladnica Rustika)

Čokoladni intervju: Sanja Giampa Gojković (čokoladnica Rustika)
Slovenska čokolada
Čas branja: 1 minuta

Obožujem čokolado, odkar pomnim ...Čokolada ne redi in ima ogromno endorfinov sreče.

Ime: Sanja Giampa Gojković.

Delovno mesto: vodja prodaje v čokoladnici Rustika.

Dosedanje izkušnje povezane s čokolado

Obožujem čokolado, odkar pomnim ...Čokolada ne redi in ima ogromno endorfinov sreče :)

Vaša prva misel, asociacija na besedo »čokolada« je:

Z nekom jo deliti – Vse, kar je vredno imeti, je vredno tudi deliti.

Kakšni okusi so pri vas trenutno najbolj priljubljeni?

Definitivno karamelne kocke z domačo karamelo, slovenskimi lešniki in ščepcem piranske soli.

Kateri je najbolj zaželen čokoladni izdelek vseh časov pri vas?

Zaradi široke palete izdelkov so vsi zaželeni, v zadnjem času, pa izstopajo karamelne kocke.

Koliko čokolade pri vas (u)porabite letno?

Vsako leto okrog 20 ton čokolade.

Katero čokolado uporabljate - iz katere vrste kakavovca je narejena?

Že pred časom smo prenehali kupovati čokolado od večjih svetovnih proizvajalcev, ampak smo poiskali manjše butične dobavitelje. Sedaj uporabljamo čokolado, ki jo po našem receptu za nas izdeluje manjše družinsko podjetje v Italiji.

Katera je vaša ključna razlika od konkurence, v čem ste preprosto najboljši?

Res se trudimo, vse komponente, ki so potrebne za posamezen izdelek poizkušamo izdelati sami, v vsak izdelek je vloženo veliko znanja, spretnosti in trdega dela.

Kaj je najbolj pomembno takrat, ko se lotimo izdelave čokoladnih sladic sami doma? Nam lahko morda izdate kakšen “skrivnostni” namig?

Predlagamo, da uporabite le prvovrstne osnovne sestavine, izogibajte se polpripravljenih izdelkov, praškov, past ... Z vrhunsko čokolado pa bodo sladice – vrhunske. :) 

Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti občutno podražila in naj bi postala dosegljiva le za premožne ljudi. Se bo to res zgodilo?

Kar precej sledimo dogajanju v svetu, saj se naša prijateljica dr. Smiljana Lambert, svetovno znana biologinja, ukvarja s sonaravno pridelavo kakavovcev tudi v azijskih in tihomorskih državah. Če se bo podražitev res zgodila, je pa vprašanje letine. 

In še za konec, bi želeli sporočiti še kaj našim čokoholikom?

Čokoladni izdelki so nedvomno lahko del zdrave prehrane. Če so kakovostni in pripravljeni iz »nule«, to je iz prvovrstnih osnovnih sestavin, brez umetnih praškov, past in drugih dodatkov, potem si jih lahko brez slabe vesti privoščimo.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.