Čokoladni intervju: Rebeka Dremelj

Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti
S čokolado me povezuje celo otroštvo. Bila sem NORA na čokolado, ta slast še tudi do danes ni ugasnila, je pa res, da jo pojem veliko manj, kot včasih!

Čokoladni intervju z Rebeko Dremelj

Čokoladna povezava (kaj te povezuje s čokolado): S čokolado me povezuje celo otroštvo. Bila sem NORA na čokolado, ta slast še tudi do danes ni ugasnila, je pa res, da jo pojem veliko manj, kot včasih! Kajti, Šifrer poje, da po pivu rastejo prsi. To sicer ne vem, če drži, vem pa da po čokoladi zagotovo raste “tazadnja”. :)

Tvoja prva misel, asociacija na besedo »čokolada« je: Mmmmmmmmmmmmmmmm!

Čokoladni intervju z Rebeko DremeljZanimivo … Koliko čokolade pa sploh poješ (dnevno, tedensko)? 10 dag na teden zagotovo, saj imam rada tudi vse ostalo, kar je povezano s čokolado - čokoladne prelive, čokoladne pudinge, čokoladno mleko…

Če malo pobrskaš po spominu .. Se spomniš kdaj si nazadnje zaužila košček čokolade? Veš katero? Vem! Danes, čokolado Lucifer, katere nam je še nekaj ostalo od poroke :)

Bi lahko zase rekla, da si čokoladna gurmanka? Če ja, zakaj? Da, sem. Čokolada me pomiri in sprosti, je pa res, da v prevelikih količinah zna tudi povzročiti malce slabe vesti.

Prisegaš na tujo ali na pristno slovensko čokolado? Imaš tudi kakšno priljubljeno čokoladno znamko? Čokolada je čokolada. Zelo dobra mi je čokolada iz čokoladnice Olimje. Rada imam tudi Gorenjko z lešniki in Lucifer Chocolate ….uffff, kar nekaj jih je! :)

In tvoja najljubša, najboljša, sanjska čokolada? Praline iz čokoladnice Olimje.

Ob kateri priložnosti po navadi kupiš čokolado? Za rojstni dan, za kakšno obletnico ali ob kakšnem posebnem prazniku? Ne potrebujem posebnega razloga. Kupim, ko sem v trgovini in se mi zalušta čokolada :)

Izdelava čokoladnih sladic, piškotov in tort doma. Narediš kdaj kakšno čokoladno sladico tudi sama? Rada pečem čokoladni suffle oziroma “lava cake”.

Čokoladni intervju z Rebeko DremeljČe ja, nam izdaš recept? Upamo, da je enostaven :) Ni enostaven, pa tudi brez tega recepta ga ne znam narediti, he he.

Sestavine:

  • 100 g temne čokolade (nalomljene na koščke)
  • 100 g masla (narezanega na koščke)
  • 2 jajca
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 20 g moke za vzhajanje


Za dekoracijo (po izbiri)

  • sladkor v prahu
  • maline
  • vanilijev sladoled


Navodila za pripravo:

Nad vodno kopeljo raztopite temno čokolado in maslo. V drugi posodi zmešajte z električnim mešalnikom jajca in sladkor, dokler zmes ne postane penasta. K jajčni zmesi nato vlijte čokoladno maso in dodajte moko. Dobro premešajte.

Pripravite silikonske modelčke za muffine in jih namastite s stopljenim maslom. Čokoladno zmes vlijte v modelčke. Napolnite jih le do 3/4 s čokoladno maso. Pecite v že prej ogreti pečici, na 180 stopinj, približno 10 minut. Tortica mora biti rahlo nepečena, da bo njena sredica tekoča. Predno tortico odstranite iz modelčka pustite stati 2-3 minute, da se malce ohladi. Nato jo “zvrnite” na krožniček, potresite s sladkorjem v prahu in okrasite z vanilijevim sladoledom ter malinami (ali s sadjem po želji).

Pa dober tek :)


Če bi se pomotoma znašla v pravljici Janko in Metka – kaj bi storila, ko bi se pred tabo pojavila ogromna čokoladna hiška?
Isto kot Metka :)

Obstaja morda tudi kakšen čokoladni izdelek iz preteklosti, ki si ga imela rada, pa ga sedaj ni več oz. je v spremenjeni obliki? Mislim da ne, ali pa se samo ne spomnim :(

Pa se odpeljimo še malo v prihodnost … Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti občutno podražila – kaj praviš na to? Vse se je podražilo, ne samo čokolada. Življenje nasploh. :(

In še za konec – Bi želela kaj sporočiti našim čokoholikom? Dober tek dragi moji!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.