09

okt

Čokoladni intervju: Martina Šraj

Čokoladni intervjuji

Martina Šraj

Kaj te povezuje s čokolado: Moja polt, ki je … Lahko bi rekli malce bolj čokoladna, še posebej poleti.

Tvoja prva misel, asociacija na besedo »čokolada« je: Vijolična kravica.

Koliko čokolade poješ na teden? Zmanjšujem količino, hehe.

Se spomniš kdaj si nazadnje zaužila košček čokolade? Veš katero? Danes po kosilu in to je bila mlečna čokolada z lešniki, moja najljubša!

Martina ŠrajBi lahko zase rekela, da si čokoladna gurmanka? Absolutno!

Prisegaš na tujo ali na slovensko čokolado? Imaš tudi kakšno priljubljeno čokoladno znamko? Prisegam na Gorenjko in Milko, torej sem neodločena:)

In tvoja najljubša, najboljša, sanjska čokolada? Najboljša čokolada je tista, ki jo poješ z užitkom, da se ti kar stopi v ustih…

Izdelava čokoladnih sladic, piškotov in tort doma. Narediš kdaj kakšno čokoladno sladico tudi sama? Najraje pečem mafine, ki pa ni nujno, da so le čokoladni, čeprav se ti največkrat znajdejo v pečici:)

Nam izdaš recept? Upamo, da je enostaven. Recept za klasične čokoladne mafine je čisto enostaven:

V eni skledi premešamo 200g moke, 100g sladkorja, 1 zvitek vanilijevega sladkorja, kakav v prahu, 2 kavni žlički pecilnega praška, 1/2 žličke sode bikarbone in ščepec soli. V posebni skledi pa zmešamo 2 jajci z 150 ml mleka in 3 jedilne žlice masla. Jajčno maso dodamo k mešanici moke in z metlico za sneg ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo. Testu primešamo tudi 60-80 g nastrgane jedilne čokolade. S testom napolnimo vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo 20 do 25 minut v pečici segreti na 180°C. Dober tek!

Če bi se pomotoma znašla v pravljici Janko in Metka – kaj bi storila, ko bi se pred tabo pojavila ogromna čokoladna hiša? Kako se pomotoma znajdeš v tej pravljici?? Če kdo ve, naj mi sporoči!

Pa se odpeljimo še malo v prihodnost … Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti občutno podražila – kaj praviš na to? Škoda za naše denarnice, čeprav pa je čokolada moja edina razvada, ki se ji ne bom odrekla ne glede na podražitev.

Imate še kakšno sporočilo za čokoholike? Ena tablica čokolade na dan, odžene slabo voljo stran!

Oglej si tudi vse čokolade Gorenjka >>

RECEPT: Mafini z banano in čokolado

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več