10

okt

Čokoladni intervju: Jadranka Juras

Čokoladni intervjuji

Jadranka Juras

Čokoladna povezava: Haha prva stvar, ki mi pade na misel je ta, da sva bili z mamo vedno nori na čokolado in za očeta in sestro ni nikoli nič ostalo, zato nisem smela sama odpirati čokolad doma.

Tvoja prva misel, asociacija na besedo ˝čokolada˝ je: Lepa rjava čokoladna barva, ki bi jo rada ujela v odtenek svojih las.

Se spomniš kdaj si nazadnje zaužila košček čokolade? Veš katero? Vega sport čokoladni shake danes zjutraj.

Jadranka JurasBi lahko zase rekla, da si čokoladna gurmanka? Niti ne, ker je izbor veganskih čokolad in tort pri nas zelo omejen.

In tvoja najljubša, najboljša, sanjska čokolada? Definitivno INGMAN čokoladni sladoled v kombinacijo z njihovim veganskim sladoledom z okusom maline.

Izdelava čokoladnih sladic, piškotov in tort doma. Narediš kdaj kakšno čokoladno sladico tudi sama? Bolj redko. ČE pa že, pa presne kroglice in čokoladno bananine mufine.

Nam izdaš recept? Upamo, da je enostaven :)

PRESNI PIŠKOTI

  • 1 skodelica presnega kakava v prahu
  • skodelica kakavovega masla
  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • 1/4 skodelice yacon sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • ščepec himalajske soli
  • 1/2 skodelice sesekljanih (oluščenih) mandljev
 

Kakavovo maslo stopimo. Najprej sesekljamo mandlje, nato vse sestavine, razen kakava v prahu, damo v mešalnik in blendamo do gladke mase. Nato dodamo še kakav v prahu in še enkrat malo zmiksamo. Maso nato oblikujemo z modelčki po želji, ter vstavimo v hladilnik da se strdi.

Če bi se pomotoma znašla v pravljici Janko in Metka – kaj bi storila, ko bi se pred tabo pojavila ogromna čokoladna hiša? Verjetno bi jo gledala s široko odprtimi očmi in sanjala, da je moja.

Kateri je tvoj najljubši daljni spomin na čokolado? Spomin na življenje v Jugoslaviji, ko nismo imeli Kinder jajčkov in Milke in je bil zato vsak izlet v Avstrijo in Italijo neverjetna dogodivščina. In tega se spominjam z veliko nostalgijo … Tisti občutek, ko ni bilo vse samoumevno ampak smo znali ceniti in v tem uživati.

Obstaja morda kakšen čokoladen izdelek iz preteklosti, ki si ga imela rada, pa ga sedaj ni več oz. je v spremenjeni obliki? Morda zgolj pogrešam mamine sladice, ker veganskih žal ne dela …

Pa se odpeljimo še malo v prihodnost … Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti podražila – kaj praviš na to? Nimam nobenih občutkov pri tem, veganska čokolada je že zdaj draga, je pa zato vsak zaužit košček praznik, kar po mojem mnenju bi tudi moral biti.

Imaš še kakšno sporočilo za čokoholike? Uživajte!

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več