11

okt

Čokoladni intervju: Damjan Murko

Čokoladni intervjuji

Damjan Murko

Čokoladna povezava: Na čokolado me vežejo lepi spomini iz mladosti, ko nam je še čokolada nekaj pomenila, saj je nismo dobivali vsak dan, ampak samo ob nagradah in pohvalah za učni uspeh.

Vaša prva misel, asociacija na besedo ˝čokolada˝ je: Sladkost.

Se spomnite kdaj ste nazadnje zaužili košček čokolade? Veste katero? Ja, se spominjam, nazadnje sem poskusil temno čokolado s čebulo, pred tednom dni. Zanimiv okus, moram reči, rad poskušam nove nenavadne okuse čokolade.

Damjan MurkoBi lahko zase rekli, da ste čokoladni gurman? Sem gurman, pri katerikoli hrani, rad preizkušam vse okuse, tudi čokoladne.

Prisegate na tujo ali slovensko čokolado? Imate tudi kakšno priljubljeno čokoladno znamko? Nikoli ne pogledam od kod je izvor čokolade. Zanima me samo in zgolj okus, lahko Slovenci naredijo čokolado, ki meni osebno ne bo po godu, so pa lahko tujci, ki izdelajo čokolado, ki mi bo noro ugajala, tako, da ne delam selekcije, kar se tiče proizvajalca.

In vaša najljubša, najboljša, sanjska čokolada? Bela, z bananami.

Izdelava čokoladnih sladic, piškotov in tort doma. Naredite kdaj kakšno čokoladno sladico tudi sam? Nikoli. Čeprav sem kot zanimivost slaščičar, a nikoli nisem sam pripravljal čokoladnih izdelkov doma, to raje prepustim tistim, ki to zares obvladajo.

Če bi se pomotoma znašli v pravljici Janko in Metka – kaj bi storili, ko bi se pred vami pojavila ogromna čokoladna hiša? Mislim, da se tudi sam, tako kot Metka in Janko ne bi moral upreti čokoladni hišici in bi tudi jaz pokusil nekaj čokolade, vsaj kako okno.

Kateri je vaš najljubši daljni spomin na čokolado? Vsako leto sem od staršev prejel adventni koledar. Vsak dan sem lahko pojedel eno tablico čokolade in tega sem se tudi držal. Nikoli nisem odprl koledarja pred datumom, v katerem se je skrivala vedno druga oblika slastne čokolade in na to imam res lepe spomine.

Obstaja morda kakšen čokoladen izdelek iz preteklosti, ki ste ga imeli radi, pa ga sedaj ni več oz. je v spremenjeni obliki? Kinder jajček. Kot otroka me je seveda zanimala vsebina-igračka, danes pa samo čokolada.

Pa se odpeljimo še malo v prihodnost…Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti podražila – kaj pravite na to? Upam, da se ne bo. Da si bomo lahko vsi privoščili sladko razvajanje in, da bomo to tradicijo lahko prenašali tudi na naše otroke in vnuke.

Imate še kakšno sporočilo za čokoholike? Jejte čokolado po pameti, razveseljujte druge s čokoladnimi pozornostmi in uživajte ob sladkosti življenja.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več