04

jan

Čokoladne testenine v kremi mascarpone

Recepti za čokoladne sladice

Odličen recept za bio čokoladne testenine v kremi mascarpone, ki bodo v vašo kuhinjo prinesle omamno kakavovo aromo, vaše goste pa posladkale na malce drugačen čokoladen način.

Čokoladne testenine v kremi mascarpone Čokoladne testenine

Avtorica: Selma Bizjak, Sladko-slane brbončice

Sestavine:

 

1) Mascarpone vzamemo iz hladilnika pol ure preden ga bomo uporabili. Uporabimo sveža jajca, ki morajo biti sobne temperature.

2) Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake lahko uporabimo za izdelavo beljakov poljubčkov kasneje. K rumenjakom dodamo polovico sladkorja in obe vrečkici bourbon vanilijevega sladkorja. Z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremasto maso. Nato vmešamo še mascarpone. Kremo postavimo v hladilnik, da se ohladi.

3) Uporabimo večji steklen kozarec. Na dno kozarca damo najprej pest čokoladnih testenin, nato z dresirno vrečko napolnimo kozarec do 3/4. Po vrhu kreme razporedimo še nekaj čokoladnih školjk, ki jih posujemo z zlatim jedilnim prahom, posujemo tudi kremo. Kozarce s sladico postavimo nazaj v hladilnik, da je sladica ohlajena, ko jo postrežemo.

Opomba: Če nismo pristaš uživanja surovih jajc, lahko rumenjake s sladkorjem obdelamo nad soparo.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več