Čokoladna masaža, spletna trgovina Moja čokolada

Sladke novičke
Čas branja: 5 minut

Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.

Čokoladna masaža

Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.

Čokoladna masaža – več kot samo užitek

Čokoladna masaža je zagotovo več kot samo užitek, ki ga telo čuti ob masiranju. Znanstveno dokazano je, da ima čokoladna masaža veliko dobrih terapevtskih učinkov ter tudi mnogo blagodejnih vplivov na kožo.

Čokoladna masaža in hujšanje

Masaža s čokoladoTo dejstvo, da čokolada tako odlično vpliva na naše telo ter kožo, je na nek način zanimivo, saj vsi vemo, kakšne vplive imajo velike količine čokolade na naše telo. Čokolada v večjih količinah zagotovo ni primerna za ljudi, ki so na dieti. Nanos čokolade na kožo pa ima ravno obraten učinek. Teobromin, ki je ena izmed snovi, ki jih čokolada vsebuje in je po svoji strukturi podoben kofeinu, spodbudi porabo telesnih maščob, zmanjša celulit ter tako pomaga pri hujšanju in izgubi telesne teže.

Čokoladna masaža in koža

Verjeli ali ne, čokoladna masaža upočasnjuje tudi staranje kože. Čokolada vsebuje polifenolne spojine, ki so poznane kot antioksidanti oziroma lovilci radikalov. Tako nanos čokolade na kožo upočasni staranje kože, saj so ravno radikali v koži eden izmed razlogov za njeno staranje.

Čokolada prav tako vsebuje maščobe in lipide, ki okoli kože tvorijo zaščitni sloj. Ta zaščitni sloj prepreči vodi, da bi izhlapela iz kože in tako koža ostane dovolj hidratirana. Zadostna hidratacija kože pa vodi do tega, da se celice v koži, ki so bile prej izsušene in poškodovane, začnejo obnavljati. Celice tako dobivajo svojo prvotno obliko, kar pa se navzven kaže kot lepa, sijoča in nežna koža.

Poleg vseh zgoraj naštetih snovi pa čokolada vsebuje še različne minerale, kot so magnezij, kalcij in kalij. Ti minerali so glavni razlog, da čokoladna masaža vpliva tudi na strukturo kože in jo izboljša. Ravno kalcij, magnezij in kalij so pomembni in nujni za pravilno delovanje kožnih celic ter tudi za njihovo obnovo.

Čokoladna masaža vpliva tudi na naše počutje

Čokoladno masiranjeA čokoladna masaža ne vpliva samo na naše telo. Čokoladna masaža ima tudi blagodejne vplive na naše počutje, kar se v tej terapiji že dolga leta s pridom uporablja. Arome, ki jih čokolada vsebuje, spodbudijo sproščanje telesu lastnih snovi, kot so endorfini in enkefalini. Te snovi, ki jim nekateri rečejo tudi »hormoni sreče«, so glavni »krivci« za dobro počutje po čokoladni masaži.

Endorfini in enkefalini v možganih aktivirajo centre, ki so odgovorni za srečo ter dobro počutje. Nekateri pravijo, da so ti občutki takšni, kot takrat, ko smo se prvič zaljubili. Prav tako imajo te snovi blagodejne vplive na blaženje depresije, saj telo spravijo v boljšo voljo ter ga napolnijo z energijo. Boljša volja pa je tudi razlog, da se telo lažje spopada s stresom in drugimi težavami, kar naredi čokoladno masažo za odlično rešitev pri premagovanju stresa.

Je čokoladna masaža primerna zame?

Zaradi snovi, ki jih čokolada vsebuje in ki se med sabo odlično dopolnjujejo, ima čokolada mnogo dobrih vplivov na naše telo in počutje. Znanstveniki so ugotovili, da ima čokolada najboljši vpliv na staro kožo, saj so tam rezultati tudi najprej vidni. A čokoladna masaža je zagotovo primerna tudi za mlajše, predvsem zaradi odličnih vplivov na počutje ter zaradi blaženja stresa, ki je danes vse bolj prisoten tudi pri mlajših. Nekateri strokovnjaki pa čokoladno masažo priporočajo ženskam, ki so tik pred poroko, saj lahko v kratkem času zelo izboljšajo in popravijo izgled svoje kože ter tako zasijejo na svoji poroki.

Pomembno je tudi dejstvo, da učinki čokoladne masaže trajajo kar precej dolgo. Učinki na koži, ki bodo posledica samo ene terapije, bodo ostali vidni na koži tudi do dva meseca. Vidni učinki so seveda posledica stanja vaše kože. Starejša kot je koža, bolj bodo učinki vidni in dlje časa bodo ostali, medtem ko bodo učinki manj vidni na mladi koži, ki še ni tako poškodovana.

A vsaka čokolada ni primerna za masažo

Uživanje v čokoladni masažiPred samo čokoladno masažo je pomembno, da se prepričate, da masažni salon, kjer ste naročeni za masažo, uporablja najboljšo in najbolj kakovostno čokolado. Nekateri masažni saloni namreč uporabljajo slabše vrste čokolad, ki so cenejše in tako iz ene masaže iztržijo več profita. A ravno uporaba slabše čokolade lahko vodi v razočaranje strank, pa tudi do zdravstvenih komplikacij.

Obstajajo že primeri, ko je masažni salon za masažo uporabil nekakovostno čokolado, ki je vsebovala sledove oreščkov, na katere so ljudje lahko alergični. Tako se je pri nekaj strankah zgodilo, da se je že med samo masažo pokazala alergijska reakcija, ki se zagotovo ne bi pojavila, če bi masažni salon za masažo uporabil kvalitetno čokolado.

Nekakovostna čokolada je prav tako lahko tudi vzrok, da se blagodejni vplivi čokolade med masažo in po njej ne pokažejo. Le kakovostna čokolada v zadostnih količinah vsebuje snovi, ki tako odlično vplivajo na naše telo, da se po masaži pokažejo njeni vplivi na koži ter na počutju. V primeru slabe čokolade so lahko ti vplivi močno zmanjšani, lahko pa tudi izostanejo.

Čokoladna masaža je zagotovo priporočljiva za vse ljudi, ki želijo izboljšati izgled svoje kože ter svoje počutje. A pomembno je, da se pred samo masažo v masažnem salonu pozanimate, kakšno čokolado imajo namen uporabiti na vaši koži. S tem lahko že vnaprej preprečite, da bi zapravili svoj denar za masažo, ki ne bo imela nobenega vpliva tako na vaše telo kot na vaše počutje.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.