17

sep

Čokoladna dieta vse bolj priljubljena

Čokoladne novosti

Čokoladna dieta

V zadnjem času vse bolj narašča trend čokoladne diete. Vodilo same diete, ki se je drži tudi njen slavni »izumitelj« Lenny Neimark, je: »Vsak dan si privoščite košček čokolade Tako naj bi potešili svojo željo po čokoladi in se s tem izognili goljufanju – je pojedli preveč. Zakaj naj bi dieta zares delovala lahko pojasnimo s tem, da čokolada deluje kot nadomestilo vitaminov. Preprečuje visok krvni tlak, srčna obolenja, prav tako pa tudi deluje proti depresiji in nas osrečuje.

Sicer pa čokoladna dieta ne vsebuje le čokolade, temveč sloni tudi na veliki količini testenin. Kot pri večini diet tudi pri tej velja in se priporoča izogibanje sladkorju, maščobam, ocvrtim jedem, rdečemu mesu, oreščkom, kavi, alkoholnim pijačam in pijačam z mehurčki.

Osnovni napotki za čokoladno dieto so:

  • Naredite si tedenski plan prehrane na osnovi testenin. Omake in polivke naj vsebujejo čim manj olja in čim manj maščob.
  • Pojejte veliko sadja. Ko vas »napade« lakota, je sadje vedno prava rešitev.
  • Hrana, ki je dovoljena v velikih količinah je tudi solata. Seveda brez mastnih prelivov in brez mesnih dodatkov.

 

V kolikor ste pričakovali, da vam bomo predstavili dieto, pri kateri bi lahko jedli le čokolado, ste se žal zmotili. Gre za dieto z malo kalorijami, ki vsak dan dopušča le manjše količine čokoladePa vendar – košček čokolade na dan je obvezen!

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več