31

jan

Čokoladna darila za rojstni dan za moške

Čokoladni nasveti

Vsak pomemben moški v našem življenju, še posebej pa tisti, ki praznuje, si zasluži našo pozornost in kakšno lepo gesto. In le kako bi mu lahko še lepše izkazali svojo naklonjenost kot z okusnim čokoladnim darilom?

Ste vedeli, da je čokolada tudi »moška hrana«? Moja čokolada

Že res, da naj bi bila čokolada hrana za ženske, saj naj bi pomagala pri mnogih ženskih težavah, a po najnovejših raziskava sodeč naj bi moškim pomagala celo bolj kot nežnejšemu spolu. Poleg tega, da je čokolada ena izmed 20 jedi, ki moške najbolj pomirja in sprošča, je njen vpliv več kot blagodejen pri vrsti različnih težav. Čokolada z visokim deležem kakava ter malo maščob in sladkorja naj bi moške pred srčnimi boleznimi, krvnimi strdki in kapjo ščitila v večji meri kot ženske.

Skrivnost se skriva v flavonoidih, ki se nahajajo v kakavu. Flavonoidi imajo močne antioksidativne lastnosti, ki lahko preprečujejo tudi nastanek slabega holesterola, enega izmed krivcev za kardiovaskularne bolezni, vključno s kapjo. Čokolada naj bi zniževala tudi krvni pritisk in odpornost na inzulin ter ščitila pred nastankom krvnih strdkov.

Zakaj podariti čokolado za rojstni dan? 

Na naše počutje seveda najbolj blagodejno vpliva čokolada, ki je kakovostna in ima visok delež kakava; pomembno je, da vsebuje le kakavovo maso in kakavovo maslo ter nizek delež sladkorja. Mnoge čokolade namreč vsebujejo škodljive sestavine, ki lahko precej škodujejo našemu zdravju. Ob nakupu kakovostne čokolade namreč ne boste razveselili le slavljenčevih brbončic, ampak lahko poskrbite tudi za njegovo dobro počutje. Še en dober razlog, zakaj čokolada spada med najbolj priljubljena darila za rojstni dan za moške je, da z njo zagotovo ne boste zgrešili. Čokolada je eno izmed najbolj hvaležnih daril, saj ga tako rekoč ni človeka, ki je ne bi maral. Nič čudnega, da je eno izmed najpogosteje podarjenih daril, saj nosi pomembno simbolno vrednost in izraža razkošje, ne glede na to, za katero vrsto čokolado gre.

Top čokoladna darila za rojstni dan za moške

Če ste v dvomih, kaj bi podarili slavljencu, lahko preizkusite katero od naših čokoladnih idej:

1. Čokoladna torta v obliki srca

Če iščete darilo za svojega fanta ali moža in se dobro znajdete v kuhinji, ga presenetite s čokoladno torto v obliki srca. Če nimate pekača za torto v obliki srca, lahko biskvit spečete v okroglem in kvadratnem pekaču. Ko se biskvit speče, tistega iz okroglega pekača prepolovite in obe polovici položite ob vrh biskvita v obliki kvadrata, slednjega pa na spodnji strani izrežite tako, da biskvit v končni podobi dobi obliko srca. Biskvit lahko popestrite s čokoladnim prelivom in koščki čokolade – nedvomno bo to darilo, ki se mu slavljenec ne bo mogel upreti!

2. Čokoladna košara

Če imate kje doma spravljeno lično košarico, ki je ne potrebujete več, jo lahko okrasite s pentljami in darilnim papirjem, vanjo pa spravite slavljenčeve najljubše sladkarije in zavojček vroče čokolade, s katero se bo lahko grel v hladnih dneh. Ne glede na to, ali je slavljenec vaš fant, mož, prijatelj, brat, oče, dedek, stric ali kateri drug pomemben moški v vašem življenju, v košaro ne pozabite dodati tudi prijaznega sporočilca, ki mu bo polepšalo dan.

3. Personalizirana čokolada

S skrbno izbrano čokolado boste izrazili tudi svojo naklonjenost do slavljenca in mu s tem pokazali, koliko vam pomeni. Če res dobro poznate njegov okus, lahko kar sami izdelate personalizirano čokolado posebej zanj – mi pa vam bomo pri tem z veseljem pomagali. Vi samo izberite okus čokolade in posip, ki bo po vašem mnenju slavljencu najbolj po godu. Dodate lahko še napis po želji, mi pa bomo čokolado lepo zavili in jo pripravili, da izvabi nasmeh na slavljenčeva usta.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več