Čokoladna darila, spletna trgovina Moja čokolada

Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti
Med živili, ki jih v receptih za sladice najpogosteje zasledimo, je gotovo tudi čokolada

Čokoladno darilo, bonbonieraMed živili, ki jih v receptih za sladice najpogosteje zasledimo, je gotovo tudi čokolada. Ta je namreč vsestranska sestavina, ki se lahko doda praktično vsaki sladici, ogromno pa je tudi jedi, ki na čokoladi temeljijo. Nič čudnega torej, da se sladkost skriva tudi v prazničnih zavojih – čokoladna darila so vedno popularna, pa naj gre za običajne čokoladne tablice ali prave gurmanske specialitete. Zanimivo pa je, da je priljubljenost čokolade v evropski kulturi relativna novost, kar je glede na pestro izbiro različnih receptov za čokoladne jedi in široko ponudbo čokolad med trgovci morda kar malo presenetljivo. Tudi veliko število tradicionalnih čokoladnic, ki se rade pohvalijo s svojo zgodovino, je skorajda zavajajoče. Čokolada se namreč v Evropi uveljavlja šele v zadnjih dveh, treh stoletjih, odkar so jo iz daljnih Amerik prinesli sladkosnedi pustolovci.

Zgodovina same čokolade seveda sega še dlje v preteklost, saj so jo Ameriški staroselci uživali že pred več tisočletji. Treba pa je priznati, da takratne čokoladne specialitete niso bile nič kaj podobne današnjim – šlo je za grenke napitke iz zrn kakavovcev. Čokoladi so sladkor dodali šele Evropejci v šestnajstem stoletju, s čimer se je začel razvoj čokolade, kot jo poznamo danes. Že v tistem času so začeli odkrivati tudi kombinacije čokolade z drugimi okusnimi dodatki. Do industrijske revolucije so bile sladkarije rezervirane le za premožne sladkosnede, tako da tudi čokolada ni bila široko dostopna. Z razvojem tehnologije pa se je tudi proizvodnja čokolade poenostavila. V devetnajstem stoletju je prišlo do pojava čokolade v obliki tablic, takšne in podobne sladkarije pa so se izdelovale v tovarnah in čokoladnicah. Razvoj se je od takrat samo še stopnjeval, tako da imamo danes na voljo različne učinkovite načine pridelave čokolade, seveda pa poznamo tudi neskončno vrst čokoladnih izdelkov, ki polnijo prodajne police večjih in manjših trgovin. Čokoladna darila predstavljajo velik del te ponudbe, saj je skoraj vsaka sladkarija primerna za darilo, veliko proizvajalcev pa namenoma izdeluje čokoladne sladice, ki so namenjene obdarovanju. Še posebej je to opazno v prazničnem času, ko prodajne police zasedejo takšna in drugačna čokoladna darila – ta zadovoljijo praktično vse okuse, namenjena so prav vsem obdarovancem, za vsakogar se najde edinstveno okusno darilo. Ob nakupovanju daril se tako splača obiskati tudi čokoladnico, kjer najdemo zanimive ideje za darila. Že sama čokolada bo navdušila vsakogar, različne izvedbe slaščic pa bodo le še polepšale praznike in druge priložnosti za obdarovanje. Nenazadnje pa razloga niti ne potrebujemo – čokoladna pozornost bo polepšala vsak dan!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.