Čokolada je lahko lepo darilo, spletna trgovina Moja čokolada

Čokolada je lahko lepo darilo, spletna trgovina Moja čokolada
Sladke novičke
Čas branja: 3 minute

Čokolada lahko predstavlja tisto darilo, h kateremu se zatečemo, ko ne vemo, s čim bi nekoga obdarili.

Za boga Quetzalcoatla, ki so ga Azteki tako navdušeno častili, velja, da je prinesel kakav na zemljo kot darilo ljudem – kakor bi že od samih začetkov bilo zamišljeno, da bo čokolada vselej primerno in dobrodošlo darilo. Takšno, ki bo znalo pokrivati vse pomembne dogodke, vse življenjske prelomnice, ki bo prenašalo vsa sporočila in sladilo vse nasmehe.

Čokolada lahko predstavlja tisto darilo, h kateremu se zatečemo, ko ne vemo, s čim bi nekoga obdarili, in hkrati tisto darilo, za katerega se odločimo, ko zelo dobro vemo, kaj bi radi, kakšnega odziva se lahko nadejamo. Ko poznamo okus obdarovanca, ko poznamo njegov značaj in tipamo po njegovih željah. Ko smo mu dovolj blizu, da si ga upamo izzvati in prestaviti v nekoliko drugačno resničnost. Zato se čokolada neredko zdi ne le lepo darilo, marveč tudi varno darilo. Ali drzno darilo.

Klasično vs. eksotično

Resda je veliko takšnih, ki prisegajo na dobro staro mlečno čokolado z lešniki in jih novitete bolj kot ne samo zmedejo. Morda celo ujezijo, češ kam gre ta svet. A vendar opazno narašča število tistih, ki imajo radi drugačne, bolj eksotične okuse. Navsezadnje je čokolada precej priročen teren za poizkušanje nečesa novega, manj običajnega, manj predvidljivega.

In vse več je proizvajalcev, ki, vpeti v sodobne trende, vračajo naravne sestavine v človekov vsakdan; brez dodanih konzervansov, strogo se ogibajo vseh umetnih barvil in ojačevalcev okusa. Sveže sestavine, ki ne predvidevajo roka uporabe še za nadaljnji dve leti, stopajo na velika vrata. Stopajo v ročno narejene pralineje, med gosto kremo, ki jo oklepa črna, mlečna ali bela skorja.

Če nekomu polepša dan bela čokolada, iz katere pricurlja vaniljeva krema, zna nekoga drugega v svet omame potegniti bučna krema.

Morda krema iz sivke. Ali kurkume. Lahko takšna iz marcipana ali nemara takšna, iz katere se pocedi češnjev liker. Nič manj prepričljivi niso dišeči okusi naravnih zelišč. Ali karamele. In solnega cveta. Lahko je to osvežilna limona, črni ribez in borovnica, ki v hladen novembrski večer poneseta vonj poletnega gozda. In nič manj iskreno kot po poletnem gozdu, zadiši tudi okus Mediterana, ko se iz sredice izvije vonj bazilike, rožmarina, medu in olivnega olja.

Vsekakor gre za raznolike vrhunske okuse v embalažah, ki zlahka prepričajo še tako občutljivo in zahtevno oko. In sodobno oblikovana bonboniera zna ponuditi zares veliko – tako ljubiteljem vedno znova aktualnega retro stila, kakor iskalcem izčiščenih linij in vsem, ki jih je najti vmes. Navsezadnje so darilne embalaže za razliko od svoje vsebine trajne; so spomin na enkraten dogodek, čudovitega človeka, nenavadno jutro … Lepo oblikovana embalaža, narejena iz lesa, kovine ali drugega materiala, postaja skorajda že pravilo, saj je prevladalo spoznanje, da premišljeno oblikovanje ne sme biti nujno zlo, pač pa samosvoja oblika čutnega užitka. Užitka, ki se ohrani še dolgo potem, ko je njena vsebina le še prijeten spomin.

Čokolada tudi za skeptičnega gospoda in previdno gospo

Četudi se utegne komu zdeti nakup čokolade ali vina za darilo preveč klasičen in predvidljiv, pa je lahko možnost, ko se teranov liker poveže s čokolado, čisto dovolj zanimiva in drugačna, da tako žlahtni okus prepriča še kakšnega gospoda, ki sicer dojema čokolado bolj kot žensko razvado. Takšno, ki pravemu moškemu pač ne pritiče najbolj. A vendar zna prav ženska s kakšnim očarljivo očitajočim pogledom spomniti na postavo, ki da ni sama po sebi umevna. Čeprav skrivoma vendarle ve, da ji s skrbno odmerjenimi užitki ne more pripisati omembe vredne krivde. Čokolada preprosto ni nikoli kriva.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 1 minuta
Pred dokončno odločitvijo je bilo manj kot teden dni. Ključno vprašanje na katerega skoraj do zadnjega nismo imeli odgovora je: Gremo na morje ali gremo z avtodomom po Gorenjski?
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.