Čokolada iz govedine bo prodajna uspešnica

Čokolada iz govedine bo prodajna uspešnica
Čokoladne novosti
Čas branja: 1 minuta

Prehranski tehnolog dr. Mustafa Farouk z Nove Zelandije je prepričan, da bo njegova mesna čokolada velika uspešnica.

Prehranski tehnolog dr. Mustafa Farouk z Nove Zelandije je prepričan, da bo njegova mesna čokolada velika uspešnica. Ne nazadnje je v njej 50 odstotkov govedine, kar pomeni, da je bogata z beljakovinami. Zamisel je predstavil butičnemu izdelovalcu čokolade, ki se je nad njo navdušil in začel iskati najboljše načine, kako oboje združiti. Na koncu sta odkrila, da je najbolje meso zmleti v pasto in jo potem združiti s čokolado.

»Ni skrivnost, da lahko meso uživamo v različnih oblikah, vendar nismo vedeli, ali bi lahko ljudi pretentali, da jedo zgolj čokolado. Če bi poskusili našo čokolado, ne bi vedeli, kaj jeste.«

Po njegovem mnenju čokolada povsem izniči okus mesa. »Proizvajalec čokolade je čisto navdušen nad zamislijo, zato je povsem logično, da smo združili moči in se podali na trg. Ko bodo ljudje spoznali prednosti te čokolade, bo prodajna uspešnica.«

Seveda obstaja tudi finančna plat zgodbe: za kilogram govedine, ki jo porabijo za čokolado, mora proizvajalec odšteti približno 15 evrov, a nato ena sama kocka čokolade stane 1,3 evra, kar obeta masten zaslužek. Seveda je to komaj začetek. Farouk že preizkuša nove recepte z ovčetino in divjačino, da bi videl, ali sta prav tako primerni za mešanje s čokolado kot govedina. Pred časom so že izdelali sladoled iz govedine, ki ne vsebuje mleka in naj bi bil zelo okusen.

Vir: slovenskenovice.si

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.