Čokolada, dedek mraz in novo leto

Čokolada, dedek mraz in novo leto
Slovenska čokolada
Čas branja: 3 minute

Novo leto – čas novih zaobljub in začetkov. Čas, ki je zagotovo zelo pomemben za nas, zato je pomembno, da ga začnemo pravilno. Začnimo ga sladko!

Novo leto – nov začetek

Čas, ko se staro leto preveša v novo, je za vse zelo pomemben. Staro leto se končuje in takrat se lahko ozremo nazaj ter vidimo, kaj smo v preteklem letu ustvarili in na katerih področjih se lahko poboljšamo. Sprejmemo novoletne zaobljube in sklepe, saj nam novo leto nudi nov začetek in novo, boljšo pot v življenje. Le kako lahko bolje začnemo novo leto kot tako, da ga začnemo s sladkim okusom v ustih, ki nam ga pusti čokolada.

Vsako silvestrovanje spremlja dobra hrana in pijača, kateri nas držita pokonci in pri močeh vsaj do polnočnega odštevanja. A ob glavnih jedeh, ki zagotovo ne smejo manjkati na takšni zabavi, se želodcu prileže tudi dobra slaščica. Vsi vemo, da smo ljudje nori na čokolado, zato s čokoladnimi novoletnimi slaščicami ob tej priložnosti pač ne morete zgrešiti. Možnosti in idej za recepte je veliko. Nekateri prisegajo na čokoladni fondi, ki je dober predvsem zato, ker je raznolik. Vse kar potrebujete je stopljena čokolada, vaši gostje pa lahko vanjo pomakajo tisto, kar jim najbolj ustreza. Nekdo bo posegel po sadju, spet drugi po pecivu. Tako je najboljše za vse, saj si bo vsak našel tisti okus, v katerem uživa, vam pa ne bo potrebno skrbeti, da bi kdo ostal lačen.

Čokoladni fondi hitro poide, prav tako pa gostje postanejo lačni in želijo poseči po glavni jedi. Če le-ta še ni pripravljena, lahko lačne in glasne želodčke potolažite s čokoladnimi piškoti, ki se v ustih kar stopijo. Ker so kar hranilni, bodo za kratek čas potešili občutek lakote in tako bodo vaši gostje lažje počakali na glavno jed. Po glavni jedi pa se vedno prileže še sladica. Ste imeli v mislih kaj drugega kot čokoladno torto? Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, premislite še enkrat. S čokoladno torto kot sladico na takšnem praznovanju skoraj ne morete zgrešiti. Ta večer nihče ne bo gledal na to, koliko kalorij bo zaužil in vsak si bo dal duška. Zato bo čokoladna torta več kot odlična poslastica za vse vaše goste. Ko pa se bo noč počasi prevesila v jutro in bo goste že začelo zebsti, pa jim postrezite z vročo čokolado. Ta jim bo pognala kri po žilah, jih ogrela in zbudila.

Če kaj sodi na novoletni jedilnik, je to zagotovo čokolada. Ne samo, da bo poskrbela, da bodo gostje v novem letu srečni, ampak bo poskrbela tudi za to, da bodo v novo leto vstopili s sladkim priokusom.

Dedek Mraz in čokolada

Novoletni čas je znan tudi po tem, da otroke vseh starosti obišče zadnji izmed velikih treh mož, ki v decembru prinašajo darila.

V noči iz 31. decembra na 1. januar domove po svetu obišče dedek Mraz, ki ga vsi poznamo po njegovi sivi kučmi ter beli bradi, o čemer poje tudi pesmica.

Darila, pa naj bodo simbolična ali ne, razveselijo vsakogar, dodatek, ki pa pri njih ne sme manjkati, pa je čokolada. Zakaj? Zato, ker je čokolada sladica ob kateri ne bo nihče ostal ravnodušen.

V tem času lahko izbirate med mnogimi čokoladnimi darili, ki lahko dopolnijo glavno darilo. A tudi sama čokolada je lahko odlično darilo. Tako kot za božič tudi v tem primeru pridejo v poštev bolj eksotične in malce dražje čokolade, ki se jih bo razveselil vsak petični čokoholik. Si predstavljate, da za darilo dobite čokolado, ki je posuta z zlatom, ki ga lahko pojeste? Ali pa, da odvijete čokoladno darilo, za katerega veste, da je bilo izdelano ročno in je zato unikatno? Takšnega darila bi se razveselil vsakdo, zato ob naslednji izbiri darila premislite, če bi obdarovanca raje presenetili z unikatnim čokoladnim darilom, ki ni nič manj osebno. Kot smo že omenili je čokolada nekaj kar razveseli vsakega posameznika in malo je takih, ki je ne marajo.
Naj bo božič, novo leto ali pa povsem običajen dan v letu. Tako kot noč ima tudi čokolada svojo moč!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.