Celo življenje je obiral kakav, čokolade ni preizkusil še nikoli!

Celo življenje je obiral kakav, čokolade ni preizkusil še nikoli!
Čokoladne novosti
Čas branja: 0 minut

V Slonokoščeni obali je od kakava kot svojega primarnega vira dohodkov odvisnih kar 90% kmetov.

Daleč največji pridelovalki kakava sta prav Slonokoščena obala in Gana, ki skupaj pridelata več kot polovico vsega kakava na svetu. Zanimivo je tudi to, da se na svetovni ravni 90% kakava pridela na majhnih družinskih kmetijah velikosti 1–5 hektarjev, zgolj slabih 5% pa ga pridelajo na velikih planatažah s 40 ali več hektarji površine.

Največje presenečenje izmed vsega pa je to, da mnogi izmed njih čokolade sploh še niso poizkusili.

Tako je tudi v Slonokoščeni obali je od kakava kot svojega primarnega vira dohodkov odvisnih kar 90% kmetov. Največje presenečenje izmed vsega pa je to, da mnogi izmed njih čokolade sploh še niso poizkusili. Kljub temu, da se s pridelovanjem kakava ukvarjajo praktično celo življenje, je čokolada z njih nedosegljiv luksuz. Poglej si video spodaj...

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.