Cavalier namaz

Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti
Predstavljamo najbolj zdrav (čokoladno) lešnikov namaz na tržišču - CAVALIER LEŠNIKOV NAMAZ BREZ RAFINIRANEGA SLADKORJA, SLADKAN S STEVIO.

Predstavljamo najbolj zdrav (čokoladno) lešnikov namaz na tržišču - CAVALIER LEŠNIKOV NAMAZ BREZ RAFINIRANEGA SLADKORJA, SLADKAN S STEVIO.

Zakaj je uvrščen, kot najbolj zdrav?

Zato ker ne vsebuje rafiniranega sladkorja! Vsebuje samo 2,6% sladkorja(!!), ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko,..) in ker vsebuje več kot 38% prehranskih vlaknin zaradi česar pada v hranila z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin.

Cavalier namazCavalier lešnikov namaz pa je v primerjavi z drugimi lešnikovi namazi res izjemen, saj drugi namazi vsebuje samo 4% prehranskih vlaknin in okoli 55% sladkorja, kar pomeni da več, kot polovico lešnikovega namaza sestavlja sladkor. Po domače povedano to pomeni da imate kilogramu namaza, več kot pol kilograma belega rafiniriranega sladkorja. Visoke količine sladkorja vplivajo na debelost, odvisnost od sladkorja, inzulinsko rezistenco, razrast kandide ,...

Ker običajnimi lešnikovi namazi vsebujejo velike količine sladkorja si (zelo) težko potešite željo po sladkem, četudi pojeste (pre)visoke količine namaza, kajti sladkor ima značilnost da ga je potrebno pojesti vedno več da okusite enak nivo sladkobe. Namazi s tako visoko vsebnostjo sladkorja povzročijo sproščanje enormnih količin inzulina, kar zelo obremenjuje trebušno slinavko ter močno vpliva nihanje krvnega sladkorja, kar se občuti kot nenadno povišanje energije, ampak potem tudi nenadno znižanje energije. Na psihofizičnem nivoju to občutimo kot napihnjenost, zaspanost in kot očitno povečanje apetita po še večji količina namaza (ali druge hrane z visoko vsebnostjo sladkorja). Ponavadi zaradi tega izpraznimo pol kozarca namaza ali pojemo ogromno čokolade.

Izjave uporabnikov, ki so poskusili Cavalier spread lešnikov namaz : "Okus lešnika je močnejši, kot pri drugih namazih", "V primerjavi z drugimi namazi, pri Cavalierju rabim manj namaza da dobim isto sladkost" "Cavalier namaz mi ne naredi mi težkega občutka v želodcu" " Okus po lešnikih in sladkobi deluje dalj časa kot pri Nutelli" , "Cavalier namaz ima bolj bogat okus in je nasiten" , Cavalier lešnikov namaz uporabljam dalj časa, kot druge namaze saj ga rabim manj pojesti (namazati) da dobim svojo "dozo sladkega" " ipd.

Vendar pa, ker ima vsakdo različne zaznave in okus svetujemo, da Cavalierjev lešnikov namaz pokusite sami ter se prepričate o njegovi kvaliteti.

S Cavalier lešnikovim namazom pa se zaradi nizke vsebnosti sladkorja lahko sladkajo tudi sladkorni bolniki ter bolniki s kandido.  Namaz prav tako lahko uživate, če prakticirate dieto z nizko vsebnostjo sladkorja (low carb dieta) ali ketonsko dieto. Cavalier namaz spada v skupino hrane "egg free", saj ne vsebuje jajc, niti ne vsebuje glutena. Prav tako ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (brez GSO), njegove surovine niso bile izpostavljene radiaciji, nimajo dodanega sladkorja.

Vsebovani sladkor (2,6g) je sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah namaza (kakav,lešniki,posneto mleko) za sladek okus je poskrbljeno z naravnimi in brezkaloričnimi sladili (stevia in eritritol).

Cavalier lešnikov namaz NE vsebuje:

 • GSO surovin 
 • umetnih ojačevalcev okusa, umetnih konzervansov ali drugih kemijskih aditivov
 • dodanega sladkorja, ampak le sladkor ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko, kakav )
 • ne vsebuje sladkih sirupov (agave, rižev, javorov...)
 • glutena, jajc
 • sladila maltitol.


Sestavine: Rastlinska maščoba (repično in palmovo olje), prehranske vlaknine ( prebiotik inulin, oligofruktoza, dekstrin), lešniki (13%), kakav z zreducirano maščobo, naravna sladila (eritritol, stevia), posneto mleko emulgator: sojin lecitin, naravne arome. Lahko vsebuje sledi mandljev.

Hranilne vrednosti za 100g:

 • Energijska vrednost 407kcal (1706kJ)
 • Beljakovine 5,3 g
 • Ogljikovi hidrati 14,6 g
 •   od tega polioli 5 g
 •   od tega (naravni) sladkorji 2,6 g 
 • Maščoba 38,6 g
 •   od tega nasičenih maščob 5,3 g
 • Sol 0,1g
 • Vlaknine 38 g


Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.