Berryshka likerji osvajajo svet

Berryshka likerji osvajajo svet
Slovenska čokolada
Čas branja: 1 minuta

V njihovi ponudbi lahko danes najdemo različne vrste žganja kot sta džin ter brinjevec, ter sadne likerje z okusom borovnic, robid, ribeza itn.

Ste že slišali za Berryshko? Ime se res ne sliši preveč slovensko, a naj vam povem, da gre za slovensko blagovno znamko, pod katero se skrivajo odlični likerji. Podjetje Topp iz Šentvida pri Stični, se že nekaj let ukvarja z žganjekuho, izdelavo vrhunskih likerjev ter čokoladnih pralin.

Sprva se je podjetje ukvarjalo predvsem s transportom in proizvodnjo eteričnih olj, a so zaradi sezonske uporabe eteričnih olj, ter ne dovolj izkoriščene destilarne začeli tudi s pridelavo likerjev ter žganj. V njihovi ponudbi lahko danes najdemo različne vrste žganja kot sta džin ter brinjevec, ter sadne likerje z okusom borovnic, robid, ribeza itn.

Podjetje prisega na ročno izdelavo s pomočjo mojstrskih postopkov destiliranja. Vse to je seveda mogoče zgolj z dolgoletnimi izkušnjami ter skrbno izbranimi, kvalitetnimi sestavinami.

Naravni sadeži in zelišča za likerje ter žganja izvirajo iz gozdov Kočevskega roga. 

Da bi dokazali kvaliteto svojih likerjev, so bili ti poslani tudi na različna tekmovanja žganih pijač po svetu, kjer so odnesli odlične rezultate. Na tekmovanjih kot so World Spirits Awards in IWSC, so dosegli zlate, srebrne in bronaste medalje, kar je velik dokaz vrhunskosti Berryshkinih likerjev. 

Njihova uspešnost sega tudi preko meja, saj se njihovi izdelki prodajajo v Pragi in Londonu. Njihov največji izvozni trg predstavlja Češka, saj so Čehi, kot dobro vemo, dobri pivci alkohola in obenem tudi bolj sprejemljivi za preizkušanje novih pijač.

Tudi v Sloveniji so čedalje bolj prepoznavni, a jim angleško ime ter prepovedano oglaševanje alhokola to pri doseganju cilja malenkost otežuje. Verjamemo pa, da bodo s svojo vztrajnostjo in odličnimi izdelki kmalu poznani prav vsem. Za to si prizadevamo tudi mi, zato v naši ponudbi nudimo različne Berryshka likerje, darilne pakete ter čokoladne praline

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 4 minute
Pred tabo je praznovanje, za peko sladic pa so zadolžili prav tebe. Glavna igralka bo torta. Kako torej pripraviti najboljšo torto? S tabo delimo nekaj nasvetov, s katerimi priprava torte ne bo stres ampak zabava.
Bralni čas: 4 minute
Vanilija je kraljica začimb. Poleg cimeta, je največkrat uporabljena v sladicah. Poleg tega vpliva na naše razpoloženje in celo pomaga pri utrujenosti in tesnobi. Toda, kako jo uporabiti?
Bralni čas: 3 minute
Nekatere torte so enostavne in priprava ne zahteva veliko truda. Spet druge navzven izgledajo popolnoma preproste, njihova notranjost pa zahteva napredne slaščičarske tehnike. Za nekatere potrebujemo več časa, za druge spet manj. 

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.