10

okt

Bavarska krema iz temne čokolade

Recepti za čokoladne sladice

Bavarska krema je nežna francoska čokoladna sladica s kremasto in zračno teksturo. Po tem receptu boste dobili bavarsko kremo z globoko, temno barvo in intenzivnim čokoladnim okusom - okusno, lahka in slastna krema vas bo gotovo navdušila.

Bavarska krema iz temne čokolade

Sestavine:

  • 47 g rumenjakov
  • 30 g glukoznega sirupa
  • 188 g polnomastnega mleka
  • 320 g temne čokolade BAM
  • 420 g sladke smetane
 

Postopek priprave:

  1. Rumenjake stepamo, da postanejo svetli in kremasti. 
  2. Glukozni sirup in mleko zavremo ter počasi prelijemo čez mešanico rumenjakov. 
  3. Mešamo dokler ni temperatura mase 82°C. 
  4. Mešanico precedimo skozi cedilo in jo prelijemo po čokoladi. 
  5. Počakamo, da se čokolada stopi, nato pa dobro zmešamo. 
  6. Ko krema doseže 30°C, vanjo vmešamo stepeno sladko smetano.
 
 


Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več