Američani verjamejo, da čokoladno mleko prihaja iz rjavih krav

Čokoladne novosti
Čas branja: 0 minut
Po poročanju Washington Posta kar 7% vseh odraslih američanov verjame, da čokoladno mleko prihaja iz rjavih krav.

Po poročanju Washington Posta kar 7% vseh odraslih američanov verjame, da čokoladno mleko prihaja iz rjavih krav.

čokoladna kravaAmeriški raziskovalci v kmetijstvu, prehrani in šolstvu zadnje desetletje ugotavljajo, da so mnoga ameriška gospodinjstva milo rečeno kmetijsko nepismena. Ne vedo kje in kako se hrana sploh prideluje, kako pride do trgovin in, tudi na primeru čokoladnega mleka, kako so določena živila sestavljena.

Študija oddelka za kmetijstvo, ki je bila naročena in izvedena v začetku devetdesetih, je pokazala, da kar 20% oz. 1 od 5-ih odraslih američanov ni vedelo, da so hamburgerji narejeni iz govejega mesa.

Po poročanju USDA (ameriško ministrstvo za kmetijstvo) mnogi američani celo verjamejo, da je najbolj priljubljeno sadje v Ameriki "pomarančni sok", ena izmed najbolj priljubljenih zelenjav pa pomfri oz. predelan, ocvrt krompirček.

Več na: https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/06/15/seven-percent-of-americans-think-chocolate-milk-comes-from-brown-cows-and-thats-not-even-the-scary-part/.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.