7 predlogov za božansko vročo čokolado

7 predlogov za božansko vročo čokolado
Čokoladne novosti
Čas branja: 4 minute

Že tako izjemen okus vroče čokolade lahko na enostaven način še nekoliko izboljšate s pomočjo naših sedmih predlogov… Izberite svojega najljubšega!

Zimski meseci so za marsikoga prav posebno obdobje v letu. To je čas, ko se prepustijo razposajenim norčijam na snegu in se tako vsaj za hip zopet vrnejo v brezskrbna ostroška leta. Čas praznikov, miru, lepih želja in vseprisotnega občutka družinske povezanosti. Čas, ko se zdi, da so čudeži morda zares mogoči … Za vse sladokusce pa je poleg vsega omenjenega zima posebna še zaradi enega razloga – to je namreč tudi čas za vročo čokolado! Čeprav se zdi, da je pri vroči čokoladi praktično nemogoče zgrešiti in da je tudi najslabša vroča čokolada še vedno odlična, smo za vas vseeno pripravili nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo vroča čokolada še malce boljša, pa naj se to sliši še tako zelo nemogoče …

1. Preizkusite kombinacijo vroče čokolade in sladoleda.

Rek, da se nasprotja privlačijo, vsekakor drži v primeru sladoleda in vroče čokolade. Toplo-hladna kombinacija bo spravila vaše brbončice v pogon in tako poskrbela za še večjo intenzivnost pri okušanju. Okus sladoleda je lahko poljubljen, a naj vam kljub temu namignemo, da je nam še posebej teknila kombinacija z burbonsko vaniljo. Če ne želite, da se sladoled povsem stopi, je pomembno, da se sladice lotite nemudoma in s čim večjo hitrostjo. Verjamemo, da s tem ne boste imeli posebnih težav, kljub temu pa naj vas ne skrbi sladoled, ki se bo kljub temu stopil. Ta bo namreč poskrbel, da bo vroča čokolada še nekoliko bolj kremasta in slastna.

2. Vroči čokoladi dodajte arašidovo maslo.

Arašidovo maslo, ki ga dodamo vroči čokoladi, ima dve funkciji. Prva je popestritev okusa, druga pa zgostitev. Pri količini ni treba pretiravati, saj je pomembno, da ne prekrijemo povsem osnovnega okusa čokolade – dovolj bo že žlica arašidovega masla, po želji pa lahko dodate še nekaj arašidov, nasekljanih na drobne koščke.

3. Vročo čokolado pripravite s kokosovim mlekom, namesto z običajnim.

Uporaba rastlinskega mleka pri pripravi vroče čokolade ni omejena zgolj na tiste, ki zaradi različnih razlogov ne uživajo živalskega mleka. Vroča čokolada lahko namreč v kombinaciji z rastlinskim mlekom pridobi povsem novo razsežnost okusa, ki je marsikomu še precej bolj všeč. Še posebej priljubljena je vroča čokolada, pripravljena s kokosovim mlekom, ki ga lahko precej enostavno pripravite tudi sami in tako poskrbite, da vroča čokolada ne bo zgolj izjemno okusna, ampak obenem tudi čim bolj naravna in zdrava.

4. Uporabite koruzni škrob za zgostitev vroče čokolade.

Za vse tiste, ki vam najbolj ustreza osnoven okus vroče čokolade in ne želite uporabljati dodatkov, a bi si vseeno želeli gostejše teksture, je dobra rešitev koruzni škrob – dovolj bo že noževa konica, ki jo vmešate v mleko, preden dodate čokolado. Vroča čokolada bo tako ohranila svoj značilen okus, ki ga nekateri imenujejo kar »okus čistega užitka«.

5. Vroča čokolada je odlična v kombinaciji z okusom pomaranče.

Lahko bi rekli, da obstaja med citrusi oziroma agrumi, med katere spadajo tudi pomaranče, in (vročo) čokolado prav posebna vrsta ljubezni. To mogoče ni ljubezen na prvi pogled, ampak gre za nekoliko bolj kompleksen odnos. Kiselkasto-sladka kombinacija namreč ne ustreza vsakemu okusu, mnogi pa potrebujejo kar nekaj poskušanj, preden jih začara nekoliko eksotičen pridih te prefinjene harmonije okusov. Za začetek vam svetujemo, da pripravite vročo čokolado po običajnem postopku, na koncu pa vanjo nastrgate malce pomarančne lupinice (pazite, da uporabljate le ekološko pridelane pomaranče, katerih lupina ni bila izpostavljena strupenim snovem). Pustite nekaj minut, da se okusi premešajo, nato pa le še uživajte …

6. Vroča čokolada za dobro jutro …

Kaj je hujšega kot jutra, ko vas po le nekajurnem spancu prebudi glasno in nadležno zvonjenje budilke, ki vas opozarja, da vas čaka nešteto obveznosti. Po možnosti ugotovite še, da je nekdo porabil vso toplo vodo in da nimate več nobenih svežih oblačil. Naj se zdi situacija še tako brezizhodna, vam zagotavljamo, da boste na življenje zagotovo gledali precej bolj optimistično, če si za zajtrk privoščite vročo čokolado v kombinaciji s kavo. Priprava je povsem enostavno – namesto mleka preprosto uporabite svojo priljubljeno kavo. Ta kombinacija vas bo prebudila in pripravila na izzive, ki so pred vami, obenem pa potešila vašo sladkosnedo plat. Naj vas spomnimo tudi na to, da čokolada povišuje raven serotonina, znanega tudi pod imenom »hormon sreče«.

7. Vroča čokolada s čilijem – si upate?

Zadnji nasvet je namenjen tistim najbolj pogumnim, ki jih ni strah malce eksperimentirati. Vroča čokolada se namreč lahko, verjeli ali ne, odlično ujame s čilijem. Seveda morate paziti, da pri tem ne pretiravate – že ščepec te pikantne začimbe bo poskrbel za zanimivo popestritev običajnega okusa, najbolj enostavno pa bo, da kupite že pripravljeno mešanico za vročo čokolado z dodatkom čilija, pri kateri so količine natančno odmerjene. Tako pripravljena vroča čokolada pa vas bo zagotovo še dodatno ogrela…

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
BAM slaščičarska akademija v roku nekaj tednov odpira svoja vrata in v svoje vrste vabi vse domače in profesionalne slaščičarje.
Bralni čas: 2 minuti
Pri Mojačokolada.si  potrebujemo tvojo pomoč! Natančneje, pripravljamo  BAMbastičen izziv , ki ti lahko omogoči nekaj mesečno zalogo najboljših izdelkov za peko BAM!
Bralni čas: 3 minute
BAM je vrhunska linija izdelkov ustvarjena z vizijo, da premium kvaliteto čokolade in izdelke za peko približamo tudi domačim ustvarjalcem slaščic.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.