3 razlogi, zakaj so čokoladni darilni seti vedno prava izbira

3 razlogi, zakaj so čokoladni darilni seti vedno prava izbira
Sladke novičke
Čas branja: 3 minute

Ni lepšega, kot obdariti ljubljeno osebo in ji ob posebni priložnosti ali pa kar tako privabiti nasmeh na obraz.

Ste ji že kdaj podarili čokoladni darilni set? Naj vam zaupamo, zakaj z njim zagotovo ne boste zgrešili.

Čokolada – darilo od boga

Čokolada nedvomno spada med bolj hvaležna darila, saj skorajda ni človeka, ki je ne bi maral. Če je v vašem obdarovancu oziroma obdarovanki vsaj kanček čokoholika, z njo zagotovo ne boste zgrešili – še posebej, če poznate njegov oziroma njen najljubši okus. Vendar pa pri obdarovanju ni pomemben le ta; čokolada ima tudi pomembno simbolno vrednost in spada med najpogosteje podarjena darila. Seveda to nikakor ni naključje.

Ste ji že kdaj podarili čokoladni darilni set? Naj vam zaupamo, zakaj z njim zagotovo ne boste zgrešili.

Čokolado namreč poleg okusa odlikujejo tudi mnoge druge lastnosti, ki pozitivno vplivajo na naše počutje. Njeno posebno vrednost so poznali že Azteki in Maji, ki so verjeli, da je darilo »boga pernate kače« Quetzalcoatla. Ta naj bi letal po nebu in na Zemljo spustil nekaj kakavovih zrn ter s tem obdaril človeštvo. Mnogi tako Quetzalcoatlovo darilo smatrajo kot začetek obdarovanja s čokolado. Sicer naj bi po mnenju nekaterih čokolado prvi v dar prejel sam Krištof Kolumb na njegovih prvih popotovanjih. Sicer takrat še niso poznali čokolade kot jo poznamo danes, ampak je ta italijanski trgovec v dar dobil kakavova zrna, za katera je sprva mislil, da so mandeljni.

S čokolado so se obdarovali že v 19. stoletju

Začetnica tradicije obdarovanja s čokolado v pravem pomenu besede je bila kraljica Viktorija, ki je z njo obdarovala svoje vojake v času božiča in novega leta. Ta običaj so kmalu posnemali tudi drugi narodi po Evropi in kmalu se je razširil v Združene države Amerike ter ostale dele sveta. Čokolada je bila sprva dostopna le ozkemu krogu ljudi, zato je veljala za simbol razkošja. Kljub temu, da si jo lahko dandanes privošči vsak, pa še danes velja za sinonim za luksuz. Čokoladni darilni seti sicer že dolgo niso več novost, saj je prvi darilni set že leta 1853 na police postavilo britansko podjetje Cadbury, ki je znano po odličnih čokoladah. Nič čudnega, da so lično zapakirani čokoladni darilni seti kmalu postali pravi hit in postali še posebej priljubljeni v času praznikov.

3 razlogi, zakaj s čokoladnimi darilnimi seti ne morete zgrešiti

1. So prijetni na pogled

Čokoladni darilni seti so še posebej primerni za tiste, ki niso ravno vešči zavijanja daril oziroma okraševanja. Ne glede na to, ali z njimi obdarujete ljubljeno osebo ali poslovne partnerje, z lično zapakiranim darilnim setom, ki bo marsikomu prinesel nasmeh na obraz, zagotovo ne boste zgrešili. Če je v vas vsaj kanček ustvarjalne duše, lahko darilni set pripravite tudi sami. S čokoladnimi izdelki lahko napolnite škatlo ali malo večjo skodelico za vročo čokolado, jo okrasite s pentljo in darilo bo nared, kot bi mignil.

2. Ustvarjajo nove spomine in tradicije

Ne glede na to, v kakšni obliki in komu podarite čokolado, je lahko ta odlična priložnost za oblikovanje novih spominov in tradicij. Še posebej, če se obdarovanje nadaljuje z druženjem (in sladkanjem) z vašimi najdražjimi ob različnih dogodkih. Poleg tega boste s skrbno izbrano čokolado obdarovancu izkazali svoje zanimanje in pozornost.

3. So razkošno darilo, dostopno vsakomur

Dvomimo, da obstaja še kakšna tako razkošna in hkrati dostopna stvar, kot je čokolada. Ne glede na to, kakšno je vaše finančno stanje, lahko z okusnim čokoladnim darilnim setom obdarujete vsakogar. Obdarovanca razveselite z darilom, ki ne bo prav hitro pozabljeno – zagotovo tudi ne bo dolgo
ostalo zavito!

Če vam primanjkuje časa ali ustvarjalnega navdiha, v naši spletni trgovini pobrskajte med širokim naborom čokoladnih daril, ki preverjeno navdušujejo tudi najbolj zahtevne čokoholike!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.