Silikonski model za tablico čokolade

    Cena 7,50 € 7.5 EUR

    Kupi 2 in prihrani 10%

    Artikel ni na zalogi
    V košarico

    Silikonski model za tablico čokolade je namenjen za enostavno pripravo čokoladnih tablic, tudi doma. Modelček je narejen iz 100% silikona, ki je obstojen in trpežen material. Vživite se v pravega čokoladnega mojstra in pripravite vrhunske čokoladne tablice tudi doma ter tako razveselite svoje najbližje! Čokoladne tablice lahko okrasite tudi s posipi.

    * Zadostuje za pripravo 6 čokoladnih tablic. 

    Z nakupom tega izdelka lahko zberete do 7 Sladkih točk. Skupaj boste prejeli 7 Sladkih točk ki vam prinese popust v vrednosti 0,07 €.


    Izdelka trenutno ni na zalogi. Vpiši svoj email in obvestili te bomo takoj ko bo ponovno na zalogi.
    Uspešno smo vas dodali na seznam. Obvestili vas bomo takoj ko bo izdelek ponovno na zalogi.
    Info

    Silikonski model za tablico čokolade

    V kolekciji silikonskih modelčkov za domačo pripravo slaščic, se nahaja tudi modelček, s katerim lahko pripravite svoje čokoladne tablice. Za pripravo lahko izberete katerokoli vrsto čokolade, ki je primerna za vlivanje, dodate lahko tudi posipe po okusu, saj se k čokoladi odlično priležejo oreščki, sadje in tudi začimbe!

    Silikonski model za tablico čokolade je narejen iz kakovostnega 100% silikona, ki je izvrsten trpežen material, ki naredi pripravo čokoladnih tablic zares enostavno in hitro. Modelčki so prilagodljivi, obstojni, trpežni, zdravju neškodljivi in odporni na tako nizke kot visoke temperature (postavimo jih lahko v hladilnik, zamrzovalnik, pečico ali mikrovalovno pečico).

    VIDEO - Silikomart izdelki

    Silikomart

    Silikomart je italijansko podjetje, ki ponuja paleto priročnih in izjemno trpežnih kuhinjskih in slaščičarskih pripomočkov. Izdelki so narejeni iz 100% platinum silikona vrhunske kakovosti. Vsi izdelki se v kuhinji čudovito obnesejo – so odporni na tako visoke kot nizke temperature (-60°C - +230°C),  masa oziroma testo se ne prijemlje, material je prav tako popolnoma zdravju neškodljiv in primeren za živila.

    Izdelki so zelo enostavni za uporabo in tudi preprosti za čiščenje. Podjetje tako ponuja širok sprekter najrazličnejših modelov za peko (tort, pit, muffinov …), modelov za izdelavo domačih pralin in priročnih kuhinjskih pripomočkov - vse od posebne mešalke za čokolado do silikonske podloge za valjanje.

    Recept za pripravo čokoladnih pralin s konjakom

    Potrebujete: 200 g Callebaut Select temne ali bele čokolade, 80 ml sladke smetane, 1-2 žlici konjaka, oreščke ali kandirano sadje po želji, silikonski modelček za pripravo pralin.

    Priprava

    50 g čokoladnih kapljic stopite nad vodno kopeljo. Pri temni čokoladi je potrebno zmes segreti na 50 ° C in jo nato ohladiti na 32 ° C. Za belo (in tudi mlečno) čokolado velja, da jo je potrebno segreti na 45 ° C in nato ohladiti na 30 ° C. V popolnoma suh in čist modelček, v vsako luknjico, vlijte malo čokolade in obračajte model, da se stene prekrijejo s čokolado. Pomagate si lahko tudi s silikonskim kuhinjskim čopičem. Odvečno čokolado odlijte v posodo s čokolado in ohladite model v hladilniku. Postopek ponovite, če želite tršo zunanjo lupinico pralin. Pripravite polnilo – ponovite postopek topljenja čokolade (100 g). Ko je čokolada stopljena dodajte sladko smetano in premešajte. Za piko na i se doda tudi konjak, se premeša in pripravljeno zmes vlije v model, v vsako luknjico z ovojnico iz čokolade (največ 1 mm pod robom). Počakajte, da se krema ohladi in nato s stopljeno temperirano čokolado zaprite oziroma zalijte vsako luknjico. Odvečno čokolado postrgajte s spatulo.

    V vsako pralino lahko dodate tudi različne oreščke ali kandirano sadje.  Pripravljene praline pustite stati v hladilniku približno 2 uri in nato praline nežno iztisnite iz modelčka. Pa dober tek!

    Izdelek še nima mnenja kupcev.

    Noben pravi ljubitelj čokolade se ne bo mogel vzdržati nad bombonjero polno sladkih pralin, te čokoladne bisere pa obožujejo tudi tisti, ki sicer niso zapriseženi ljubitelji čokolade.

    Bela čokolada pa tehnično gledano pravzaprav sploh ni čokolada. Ne vsebuje namreč kakavove mase, ki je glavna sestavina »prave« čokolade, temveč le kakavovo maslo, ki je dodano zato, da...

    Preprost recept za pripravo okusnih domačih čokoladnih pralin s konjakom.

    Čokoladni puding z dodatkom vina je nekoliko bolj eksotična sladica!

    Prednosti
    • Izdelek je narejen iz 100% silikona
    • Za ljubitelje čokolade, ki radi ustvarjajo in pečejo slaščice iz čokolade
    • Zelo enostavna in hitra priprava
    • Pripravite svoje čokoladne tablice in jim dodajte posipe po želji
    • Model za izdelavo čokoladnih tablic
    Ključne besede: silikonski model, tablica čokolade, silikomart, silikon, model za čokolado, model iz silikona, Silikonski model za čokolado, model za tablico čokolade
    ×

    Zakaj pri nas?

    5 razlogov

    za kupovanje pri nas.

    Preberi več