brez kalorij - Naravno sladilo , 40x5g
Ni na zalogi
Cena
6,90 €

Sukrin brez kalorij je naravno sladilo, ki se po okusu in strukturi zelo približa belemu sladkorju. Izdelano je z naravnim procesom fermentacije glukoze in ne vsebuje ogljikovih hidratov ali kalorij, zato je odlično za vse, ki se izogibajo sladkorju. Sukrin se odlično obnese pri peki in kuhi. Dosega 75% sladkosti belega sladkorja in se zato uporablja v skoraj enaki meri.

* Neto količina: 40 x 5g.

Poštnina
3,90 €
Kupi 2 izdelka in prihrani 5% 2+

Primerno za
peko in kuho, saj je Sukrin obstojen pri višjih temperaturah
Brez
kalorij in ogljikovih hidratov
Zelo
podobno belemu sladkorju po strukturi, videzu in okusu
Glikemični
indeks 0
Sladilo
vsebuje eritritol
Naravnega
izvora
Sestavine

Izdelka ni na zalogi. Klikni tukaj in obvestili te bomo, ko bo ponovno na zalogi.

Želiš, da te obvestimo?
Trenutno tvojega izdelka ni na voljo. Sporoči nam svoj elektronski naslov, mi pa ti sporočimo takoj, ko bo tvoj izdelek zopet na voljo.
E-mail naslov za obvestilo
Uspešno smo te dodali na seznam. Obvestili te bomo takoj ko bo izdelek ponovno na zalogi.
Izberite količino

Primerno za
peko in kuho, saj je Sukrin obstojen pri višjih temperaturah
Brez
kalorij in ogljikovih hidratov
Zelo
podobno belemu sladkorju po strukturi, videzu in okusu
Glikemični
indeks 0
Sladilo
vsebuje eritritol
Naravnega
izvora
Sestavine

brez kalorij - Naravno sladilo , 40x5g

Sukrin brez kalorij je naravno sladilo, ki se po okusu in strukturi zelo približa belemu sladkorju. Izdelano je z naravnim procesom fermentacije glukoze in ne vsebuje ogljikovih hidratov ali kalorij, zato je odlično za vse, ki se izogibajo sladkorju. Sukrin se odlično obnese pri peki in kuhi. Dosega 75% sladkosti belega sladkorja in se zato uporablja v skoraj enaki meri.

* Neto količina: 40 x 5g.

Ni na zalogi

Izdelka ni na zalogi. Klikni tukaj in obvestili te bomo, ko bo ponovno na zalogi.

Želiš, da te obvestimo?
Trenutno tvojega izdelka ni na voljo. Sporoči nam svoj elektronski naslov, mi pa ti sporočimo takoj, ko bo tvoj izdelek zopet na voljo.
E-mail naslov za obvestilo
Uspešno smo te dodali na seznam. Obvestili te bomo takoj ko bo izdelek ponovno na zalogi.
Cena
6,90 €
Št. kosov

Kupi 2 izdelka in prihrani 5% 2+
Poštnina
+3,90 €
Opis

Sukrin brez kalorij - Naravno sladilo Sukrin, 40x5g

Sukrin je znamka odličnih naravnih sladil ter izdelkov za peko, primernih za vse, ki se izogibajo sladkorju, glutenu ali želijo zaužiti več prehranskih vlaknin. V kategoriji sladil se nahaja tudi naravno sladilo Sukrin.

Sladilo Sukrin je brez aditivov in izdelano iz sladkornega alkohola eritritola z naravnim procesom fermentacije glukoze. Ima naravno sladek okus ter strukturo podobno navadnemu belemu sladkorju. Dosega 75% sladkosti belega sladkorja in se zato uporablja v skoraj enaki meri kot beli sladkor. Sladilo je brez kalorij, brez ogljikovih hidratov in z glikemičnim indeksom 0 (primerno tudi za diabetike).

Sukrin naravno sladilo lahko uporabljamo vedno, ko želimo nadomestiti beli sladkor. Sladkamo lahko napitke, sladice, sadje, žitarice in podobno. Je obstojen za visoke temperature in zato primeren za peko ali kuhanje. Pri peki priporočamo, da sladilo ne preseže 20% vseh sestavin.

Proizvajalec

Izdelki Sukrin spadajo pod vrhunsko znamko živil Sukrin, ki jo je razvilo norveško podjetje Funksjonell Mat AS z željo, da pripomorejo k bolj zdravemu življenskemu stilu ljudi. Ukvarjajo se tako z izdelavo naravnih brezkaloričnih sladil, ki so lahko odlična alternativa navadnemu sladkorju, z brezglutenskimi mokami z zreducirano maščobo in mešanicami za peko različnih sladic, kruha z malo ogljikovih hidratov in sladkorja ter prav tako brez glutena. Vsi izdelki in sestavine omogočajo preproste in hitre spremembe v vsakdanjem jedilniku. Namenjeni so vsem, ki želijo uživati manj sladkorja in ogljikovih hidratov ter več prehranskih vlaknin.

Deklaracija

Sestavine

Eritritol.

Hranilna vrednost (na 100 g):

Energijska vrednost: 0 kJ/0 kcal

  • Maščobe: 0 g (od tega nasičene maščobe: 0 g)
  • Ogljikovi hidrati: 100 g
    -    od tega sladkorji: 0 g
    -    od tega eritritol: 100 g
  • Prehranske vlaknine: 0 g
  • Beljakovine: 0 g
  • Sol: 0 g


Shranjevanje izdelka

Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.

Pogosta vprašanja o izdelku

Pogosta vprašanja o izdelku

Kaj je sladilo Sukrin?
Sukrin je naravno sladilo brez energijske vrednosti. Je odlično sladilo za vse, ki se izogibajo sladkorju oziroma uživajo nizkohidratno (low-carb) prehrano. Ima čist, naravno sladek okus ter je podobnega videza in strukture kot navadni sladkor.

Koliko kalorij vsebuje Sukrin?
Sukrin je brez energijske vrednosti, kar pomeni, da ima 0 kalorij.

Kako sladek je Sukrin v primerjavi s sladkorjem?
Sladilo Sukrin dosega 75 % sladkosti sladkorja, večinoma pa se ga uporablja v enaki ali malenkost večji količini kot sladkor.

Ali lahko Sukrin uživajo diabetiki?
Da. Sukrin nima vpliva na krvni sladkor in inzulin ter je zato primerno sladilo tudi za diabetike.

Kako je Sukrin izdelan? Je naraven?
Sukrin je izdelan z naravnim procesom fermentacije glukoze, ki prihaja iz gensko nespremenjenega koruznega škroba. Glukozi dodajo bakterijske kulture, ki glukozo spremenijo v snov eritritol. Gre za enak proces kot pri proizvodnji vina, sira in jogurtov ter je popolnoma naraven. Eritritol je glavna sestavina sladila Sukrin. Ne vsebuje umetnih barvil in konzervansov ter je naravno brez glutena.

Kaj je eritritol?
Eritritol je sladkorni alkohol (poliol) brez energijske vrednosti. Tehnično gledano je ogljikov hidrat, vendar se v telesu ne more izkoristiti, kar pomeni, da je brez kalorij. Ima čist, naravno sladek okus ter je podobnega videza in strukture kot navadni sladkor.

Kaj so sladkorni alkoholi?
Sladkorni alkoholi so skupina snovi, ki se v naravi pojavljajo v hruškah, grozdju in melonah ter v nekateri fermentirani hrani, kot so sir, vino in sojina omaka. Kemijsko gledano sladkorni alkoholi vsebujejo elemente, ki so skupni tako sladkorju kot alkoholu, a kljub svojemu imenu sladkorni alkoholi niso ne sladkor ne alkohol.

Ali je sladilo Sukrin ogljikov hidrat?
Da in ne. Tehnično gledano eritritol, ki je glavna sestavina sladila Sukrin, spada med ogljikove hidrate, vendar se v telesu obnaša drugače kot sladkorji ali škrob. Glavna razlika je v tem, da se v telesu ne izkoristi za energijo, temveč se skoraj v celoti v nespremenjeni obliki izloči z urinom. Zaradi tega ga pri načrtovanju prehrane ne štejemo kot ogljikov hidrat in je tako zelo priporočljiv za vse, ki se želijo izogniti sladkorju in ogljikovim hidratom nasploh.

V čem se eritritol razlikuje od drugih sladkornih alkoholov?
Eritritol se razlikuje od sladkornih alkoholov, kot so ksilitol, maltitol in ostali. Je najmanjši izmed sladkornih alkoholov in se v 90 odstotkih vsrka v tankem črevesu, nato pa se v nespremenjeni obliki izloči iz telesa. Ostali sladkorni alkoholi so večji in se le delno absorbirajo v tankem črevesu. Svojo pot nadaljujejo v debelo črevo, kjer jih delno razgradijo bakterije, pri čemer nastanejo maščobne kisline in vetrovi. Maščobne kisline se uporabijo kot vir energije. Poleg tega ostali sladkorni alkoholi pritegnejo vodo, kar lahko povzroči diarejo. Eritritol za razliko od njih ne povzroča prebavnih težav pri običajni uporabi in ni vir energije.

Ali lahko Sukrin uživamo ob pojavu kandide?
Da. Glivica kandida Sukrina ne more uporabljati za svojo rast in razvoj.

Je Sukrin enak sukralozi ali aspartamu?
Ne. Sukraloza in aspartam sta sladili, ki se v naravi ne pojavljata. Gre za snovi, ki sta veliko bolj sladki kot sladkor in se zato pogosto pojavljata v kombinaciji z nosilci, kot sta dekstroza ali maltodekstrin. Sukrin pa se uporablja v svoji čisti obliki podobno kot sladkor.

Je Sukrin enak fruktozi?
Ne. Fruktoza je vrsta sladkorja z energijsko vrednostjo 400 kalorij na 100 g, kar je enako navadnemu sladkorju. Sukrin ni vrsta sladkorja in nima kalorij.

Zakaj Sukrin ob zaužitju v ustih povzroči hladilen občutek?
Ko se Sukrin raztopi na jeziku, povzroči hladilen občutek, ki spominja na mentol. To je njegova tipična in neškodljiva lastnost, ki je značilna tudi za druge sladkorne alkohole, kot je na primer ksilitol.