

Kako je izdelana čokolada? Kakšen okus imajo pražena kakavova zrna in 100% čokolada? Čokoladnica Zotter v svoji čokoladni tovarni, skozi katero se lahko sprehodite sami, ponuja vznemerljivo okuševalno ekspedicijo za vsakogar, ki se čokoladi ne more upreti. Doživite čokolado kot pravo izkušnjo!
* Vstopnica velja za najstnike od 11. do 17. leta starosti. Z vstopnico lahko vstopite "mimo vrste".
Izdelka ni na zalogi. Klikni tukaj in obvestili te bomo, ko bo ponovno na zalogi.
Kako je izdelana čokolada? Kakšen okus imajo pražena kakavova zrna in 100% čokolada? Čokoladnica Zotter v svoji čokoladni tovarni, skozi katero se lahko sprehodite sami, ponuja vznemerljivo okuševalno ekspedicijo za vsakogar, ki se čokoladi ne more upreti. Doživite čokolado kot pravo izkušnjo!
* Vstopnica velja za najstnike od 11. do 17. leta starosti. Z vstopnico lahko vstopite "mimo vrste".
Izdelka ni na zalogi. Klikni tukaj in obvestili te bomo, ko bo ponovno na zalogi.
Ogled avstrijske čokoladnice Zotter in sladkega čokoladnega sveta je zares čudovita priložnost, da izveste kaj novega o čokoladi, poskusite kakšno čokoladno dobroto, se pogrejete z izbrano vročo čokolado in doživite pridelavo čokolade na lastne oči. Sprehodite se po tovarni čokolade skozi zastekljeno pot, ki razpira pogled na proizvodnjo čokolade in vas vodi skozi celoten postopek pridelave čokolade – od kakavovega zrna do prave tablice čokolade. Na ogledu prejmete tudi avdio vodič, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku.
Na čokoladni poti boste doživeli marsikatero presenečenje, si ogledali film v čokoladnem kinu in poskusili najrazličnejše čokoladne kombinacije, ki so jih ustvarili v čokoladnici Zotter za največje ljubitelje čokolade. Na ogledu lahko pričakujete tudi pražarno z najboljšimi kakavovimi zrni iz različnih delov sveta, čokoladne fontane z različnimi vrstami čokolade, kabinet z začimbami in dodatki, pokuševalnico Labooko čokolad, stopnice do čokoladnih nebes z lizikami in še marsikaj zabavnega ter sladkega.
* Čokoladnica Zotter se nahaja v Avstriji, nedaleč od Riegersburga v bližini Gradca (Klikni tukaj za točno lokacijo). Vstopnica kupljena pri nas zagotavlja vstop "mimo vrste". Velja 3 mesece od dneva nakupa in jo lahko izkoristite kadarkoli v tem obdobju znotraj delovnega časa Čokoladnice Zotter. Prevoz NI vključen v vstopnico.
Po filozofiji Josefa Zotterja imajo podjetja, ki predelujejo kakav, odgovornost za življenjske pogoje pridelovalcev kakva v državah tretjega sveta. Poštena trgovina ustvarja priložnost malim pridelovalcem kakava, da napredujejo, da se ločijo od nihanja cen na trgu surovin, in da ustvarijo nov, varen in samostojen način življenja, v katerem ni izkoriščanja otrok v delovnem procesu in ni uničevanja okolja. Pri Zotterju smo se odločili za ekološko, ker je ekološka pridelava prihodnost. S tem se Zotter zavzema za trajnostni razvoj, kakovost, raznovrstnost in kreativnost. Vse – od surovin do same embalaže, je pridobljeno na okolju prijazen način, pri čemer uporabljamo tudi ekološko pridelano plastiko. Z mednarodnimi projekti, kot so 1 čokolada : 1 šolski obrok, pri katerem od vsake prodane čokolade prispevamo denar za obroke šoloobveznih otrok v revnih svetovnih državah, dokazujemo svojo globalno družbeno odgovornost. Če je Josef Zotter s svojimi recepti vnesel navdušujoče in enkratne novosti v svet čokolade, je njegov prijatelj Andreas h. Gratze dal embalaži čokolad povsem novo dimenzijo. Prej kot embalažo, tukaj lahko govorimo o ovitkih. Vsak ovitek je posebna umetniška zgodba, drugačna pesem. Veliko je umetniške svobode, skrbi za detajl, občutka za humor in drznosti. Ne le, da so okusiti drugače, naše čokolade so tudi po videzu edinstvene. Ponujamo več kot 300 različnih čokoladnih kreacij z izvirni recepti (z bučnicami, bela z medenim krispijem, pomarančna z marcipanom, s šampanjcem, cognac in kava, sladko vino in sir…) in včasih tudi z odštekanimi nazivi (Zazibajmo se v novo leto…).