Čokoladnica Plešec

  Čokoladnica Plešec

  Depala vas 4a

  1230 Domžale

  Pekarno Plešec je leta 1954 ustanovil Franci Plešec v Depali vasi. Ustanovitelja pekarne so imenovali tudi „striček s presticami“, saj je svojo kariero začel s prodajo sladkih prest, narejenih po...

  Z MojaČokolada.si sodelujemo že od 13.09.2013.

  Pekarna peciva Plešec je danes ena najstarejših pekarn peciva v Sloveniji.

  Pekarno Plešec je leta 1954 ustanovil Franci Plešec v Depali vasi. Ustanovitelja pekarne so imenovali tudi „striček s presticami“, saj je svojo kariero začel s prodajo sladkih prest, narejenih po francoskem receptu.

  Ko so bile preste spečene, se je usedel na kolo, si oprtal koš s prestami in „hajdi po svetu“. Hodil je po sejmih, gostilnah in povsod tam, kjer je lahko prodal svoje preste. Ker so bile dobre, so jih ljudje kupovali in počasi so ga poznali že povsod. Na koncu dneva so mu v košu ostali samo še koščki polomljenih prest, ki jih je vedno razdelil otrokom. Od tod tudi njegov vzdevek, po katerem so ga poznali v vsej bližnji okolici.

  Pekarna peciva Plešec je tako danes ena najstarejših pekarn peciva v Sloveniji. Družinsko tradicijo sedaj nadaljuje sin Boštjan, ki s predanostjo izdeluje širok izbor raznovrstnega peciva in čokoladnih izdelkov. Predpraznični dnevi so pri nas vedno prijetno doživetje, saj pripravimo širok izbor pravljičnih likov iz peciva in čokolade.

  Dan zaljubljencev, Velika noč, Noč čarovnic, Miklavž in Božič so navdihnili številne oblike prazničnih daril. V poslovnem svetu pa postajajo vse bolj priljubljeni in zaželeni čokoladni izdelki. Najmlajši pa se razveselijo igrivih čokoladnih lizik raznolikih oblik.

  ×

  Zakaj pri nas?

  5 razlogov

  za kupovanje pri nas.

  Preberi več