Pred začetkom peke vam izdamo tri čokoladne nasvete za peko slaščic. Nasvet št. 1: Brez čokolade za kuhanje oziroma z drugimi besedami jedilne čokolade, si izdelave slaščic res ne moramo predstavljati. Nasvet pred nakupom: Predhodno preverite njeno sestavo oz. deklaracijo na izdelku. Nasvet št. 2: Zaradi sladkorja v mlečni čokoladi moramo biti pri segrevanju le te zelo pozorni, saj se hitro lahko zažge. Najlažje jo je uporabiti v receptih, kjer ni pečenja, kot so prelivi za že pečene sladice ali kot polnilo v sladicah. Nasvet št. 3: Bele čokolade v receptih ne moramo uporabiti namesto temne ali jedilne čokolade, saj je bolj občutljiva na toploto, zato se hitrejše zažge.
TOP 5 mlečnih čokolad za peko:
* Preberi tudi članek: Katero čokolado izbrati za peko?
19
feb
Čokoladne rezine so med Slovenci ena izmed najbolj priljubljenih sladic. Vendar pa se pogosto zgodi, da niti v dveh gospodinjstvih ne boste našli enakih, saj je različic receptov zanje ogromno. Mi vam tokrat predstavljamo kanadsko različico – Nanaimo čokoladne rezine.
Preberi več